Ovládací a měřicí jednotka pro generátory plazmatu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou generátorů plazmatu. Konkrétně se práce zaměřuje na konstrukci HMI zařízení pro generátory plazmatu včetně konstrukce řídicí části generátoru. Hlavní výhodou při ovládání generátoru plazmatu pomocí HMI zařízení je především možnost rychlé změny důležitých parametrů. HMI zařízení umožňuje pohodlné přepínání výstupní frekvence generátoru bez nutnosti zasahovat do zapojení, což vede k vyšší efektivitě při práci s generátorem plazmatu. Další výhodou HMI zařízení je zobrazení všech důležitých informací na LCD displeji. Práce se zabývá základní teorií plazmatu a jeho použitím, rozdělením mikrokontrolérů a popisem jejich periferií, výběrem použitých součástek a jejich zapojením. Poslední část práce je věnovaná programovému vybavení generátoru plazmatu.
The diploma thesis deals with the issue of plasma generators. Specificantlly, the work focuses on the design of HMI devices for plasma generators, including the design of the control part of the generator. The main advantage of controlling the plasma generator using an HMI device is the ability to quickly change important parameters. The HMI device allows convenient switching of the generator output frequency without the need to interfere with the wiring, which leads to higher efficiency when working with the plasma generator. Another advantage of the HMI device is the display of all important information on the LCD display. The work deals with the basic theory of plasma and its use, the division of microcontrollers and the description of their peripherals, the selection of components used and their wiring. The last part of the work is devoted to the software of the plasma generator.
Description
Citation
PAULOVICS, P. Ovládací a měřicí jednotka pro generátory plazmatu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Jan Leuchter, Ph.D. (člen) Ing. Michal Pavlík, Ph.D. (člen) Ing. Edita Hejátková (člen)
Date of acceptance
2021-06-09
Defence
Student představil komisi svojí prezentaci k diplomové práci, kde začal popisovat blokové schéma. Dále student popsal vývojový diagram master jednotky. Student začal popisovat základní parametry navrženého zařízení a program, kterým se nastavují základní parametry. Student odpověděl na otázky oponenta. Člen komise se zeptal, kde je toto zařízení využíváno a na jaké věci je využito. Student odpověděl, že je nízkoteplotní plazma použito na opracování materiálů pro lepší smáčivost, jako například sklo. Další otázky od člena komise student odpověděl velice rychle.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO