Obrábění titanových a těžkoobrobitelných slitin frézováním

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato práce se zabývá problematikou obrábění těžkoobrobitelných slitin frézováním. Teoretická část je věnována rozboru jednak použití, složení a vlastností těchto slitin a potížím a doporučením při obrábění. V praktické části bylo provedeno frézování slitiny Ti6Al4V–ELI tvarovou frézou a vyhodnocení sil při obrábění v závislosti na úhlu sklonu frézy.
This thesis deals with issue of machining difficult-to-machine alloys with milling. The theoretical part is devoted to the analysis of application, composition and mechanical properties of these alloys and difficulties and recommendations during machining. In the practical part the milling of Ti6Al4V–ELI alloy was realized by profile cutter. Machining forces were evaluated in relation with angle of cutter tilt.
Description
Citation
MATAIL, P. Obrábění titanových a těžkoobrobitelných slitin frézováním [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Pokorný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Oskar Zemčík, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Fiala, Ph.D. (člen) Ing. Václav Peterka, MBA (člen)
Date of acceptance
2021-06-10
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Zhodnocení sousledného a nesousledného frézování. zodpovězeno 2. Prováděl jste předpočet nebo odfiltrování hodnot? zodpovězeno 3. Jak dokážu určit tečnou složku síly zodpovězeno 4. Jak by se počítala měrná řezná síla? zodpovězeno 5. Z jakého důvodu je daná plocha nepřijatelná? zodpovězeno Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO