Konstrukce děrovacího nástroje

Thumbnail Image
Date
Authors
Bastl, Dominik
ORCID
Advisor
Tůma, Jiří
Referee
Omes, Jiří
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá návrhem speciálního děrovacího nástroje na ohýbačku. Cílem je navrhnout děrovací nástroj, který by svoji kompatibilitou se stávající ohýbačkou umožnil děrovat a ohýbat trubky čtvercového průřezu na jedno upnutí profilu, a tím celou výrobu zefektivnil oproti stávajícímu výrobnímu procesu.
This bachelor thesis deals with the design of a special punching tool for a bending machine. The aim is to design a punching tool which, thanks to its compatibility with an existing bending machine, would allow punching and bending of square tubes in one profile clamping, thus streamlining the entire production compared to the existing production process.
Description
Citation
BASTL, D. Konstrukce děrovacího nástroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (předseda) doc. Ing. Vladislav Singule, CSc. (místopředseda) doc. Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Tůma, Ph.D. (člen) Ing. Luboš Kotek, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Marek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-10
Defence
Student seznámil členy komise se svou bakalářskou prací na téma „Konstrukce děrovacího nástroje“ Student upřesnil, jakým způsobem je děrovací nástroj spojen s pohonem upínacího svěráku, o kterém se zmiňuje oponent ve svém posudku. Otázky členů komise: Objasněte problematiku borcení materiálu v oblasti děr. Je opravdu nevýhoda vytvoření CNC programu? Jak byste zabezpečil pracoviště, aby nedošlo k pracovnímu úrazu? Kdy jste na práci začal pracovat? Co je vše jste dělal na děrovacím nástroji?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO