Early Warning System pro zaznamenání výpadků z montážní linky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce na téma “Early Warning System pro zaznamenání výpadků z montážní linky“ má za cíl provést aktualizaci výpadků montážních linek, díky čemuž práce získala dobrý motiv k představení samotného procesu Early Warning Systemu v praxi ve firmě Bosch Diesel s.r.o. Jihlava, kde právě tato aktualizace výpadků montážních linek probíhala. Práce nejprve seznamuje s vysokotlakými čerpadly a jejich montážními linkami, které jsou se systémem nejvíce propojeny. Poté vystihuje základní prvky systému a definuje systém Power BI. V praktické části je pak vysvětlen způsob shromažďování potřebných dat k aktualizaci výpadků a jak se prostřednictvím Early Warning Systemu dostane vzniklý výpadek při montáži vysokotlakého čerpadla na montážní lince k výše odpovědným osobám. Následně, s pomocí získaného statistického přehledu všech výpadků a díky převedeným vizualizacím v systému Power BI, dochází k vyhodnocování poznatků.
The bachelor's thesis on a topic “Early Warning System for recording outages from the assembly line“ aims to update assembly line outages, thanks to what the work gained a good motive to present the Early Warning System process in practice, in the company Bosch Diesel s.r.o. Jihlava, where this update of assembly line outages takes place. The work first introduces the high-pressure pumps and their assembly lines, which are the most connected to the system. Then the basic elements of the system are described, and the Power BI system is defined. The practical part explains way of collecting the necessary data for outages updating and how the Early Warning System gets the information about outage during the installation of a high-pressure pump on the assembly line to the higher responsible persons. Subsequently, thanks to the obtained statistical overview of all outages and to the performed visualizations in the Power BI system, the knowledge is evaluated.
Description
Citation
MAKOVIČKOVÁ, L. Early Warning System pro zaznamenání výpadků z montážní linky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Róbert Jankových, CSc. (předseda) doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (místopředseda) Ing. Jan Pavlík, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Tůma, Ph.D. (člen) Ing. Vendula Sámelová, Ph.D. (člen) Ing. Radim Blecha, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-11
Defence
Prezentace: - Obsah - Cíle práce - Současný stav poznání - Seznámení s teoretickou částí - Výroba vysokotlakých čerpadel, montání linky - Shromažďování dat - Popois procesu EWS ve firmě JhP - Vizualizace výpadků v Power BI - Vizualizace šrotace v Power BI - Celkové vyhodnocení - Závěr Studentka seznámila členy komise s výsledky své práce a odpověděla na všechny otázky oponenta. Otázky členů komise: - Jak je řešena "hodnověrnost" předávaných dat? - Jaký je Vás podíl na zavádění dané věci ve firmě? - Jaká je Vaše pracovní náplň v daném pracovišti? - Co se rozumí výpadkem a co je důsledkem? - Můžete konkretizovat co s predstavenými výsledky dále? Co je účelem? - Co popisuje konkrétně představený graf? (nezodpovězeno) Studentka odpověděla na otázky členů komise s vážnými nedostatky
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO