Úprava naftové elektrocentrály pro paralelní chod se sítí

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá úpravou naftové elektrocentrály, tak aby po nastartování a stabilizaci bylo možné elektrocentrálu přifázovat na tvrdou síť, případně na jinou elektrocentrálu z důvodu bezvýpadkového převzetí zátěže. Práce se zabývá kompletním řešením. Obsahuje popis jednotlivých částí, čidel a aktivních prvků soustrojí motor-generátor a vysvětlení jejich funkce. Dále se práce zabývá návrhem a vytvořením výkresové dokumentace s volbou vhodné řídící jednotky pro daný systém. Nakonec práce řeší i kompletní realizaci projektu a otestování celého systému v reálném provozu.
This works applies the idea of adjustment an engine-generator, so it is possible to connect an engine-generator, or other type of a generator, to the electricity. Consequently, the machine can transform the power supply without an outage. This work concerns the complex approach, provides the descriptions of particular parts, sensors and active components of a motor-generator and includes the explanation of their function. Further research is focused on designing and drawing a plan with a choice of a control unit for the whole system. Finally, the work deals with the complex implementation and testing the machine in real operation.
Description
Citation
ČERNÝ, M. Úprava naftové elektrocentrály pro paralelní chod se sítí [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (předseda) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Mach, Ph.D. (člen) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (člen) Mgr. Petr Kloc, Ph.D. (člen) Ing. Marcel Janda, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student prezentoval diplomovou práci na téma Úprava naftové elektrocentrály pro paralelní chod se sítí. V prezentaci shrnul cíle práce, důležitost řešeného tématu, představil soustrojí generátoru a motoru a vysvětlil schéma zapojení. Popsal použité komponenty a jejich rozložení v samotném designu silové části zařízení. Na tomto návrhu se podílel. Seznámil komisi s testováním zařízení v jednotlivých typech provozu. Na konci prezentace shrnul dosažené výsledky. Student odpověděl na otázky oponenta i doplňující poznámky komise. Na tabuli nenapsal vztahy dif.rovnice pro proud a napětí kondenzátoru ani s pomocí komise. Na další otázky komise odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO