Nová koncepce testovacích přípravků pro přední světlomety osobních vozidel

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Předmětem této diplomové práce je vytvořit návrhy náhrady pneumatických pohonů elektrickými aktuátory pro zajištění mechanických pohybů testeru světlometů. Součástí práce je v její první části také teoretický úvod do dané problematiky. Varianty nahrazení jsou posuzovány dle zvolených parametrů a vyhodnoceny metodou mutikritériálního hodnocení. Na základě výsledků hodnocení jsou sestaveny dva finální návrhy, které jsou zapracovány do 3D modelu testeru. Pro tato řešení je vytvořena výkresová dokumentace, která je součástí práce. Ze zjištěných výsledků v průběhu zpracování je na závěr provedeno doporučení pro výrobce testerů, firmu ELCOM a. s.
The subject of this diploma thesis is designing a way of substituting pneumatic drives with electrical actuators for mechanical movements in a headlights tester. The thesis also contains a theoretical introduction to the issue in the first part. Substitution variants are assessed considering chosen parameters and evaluated using multi-criteria evaluation method. Two final designs are compiled based on the evaluation results and processed into the 3D model of the tester. Drawings are produced for these solutions. In conclusion, a recommendation derived from achieved results is given to the tester manufacturer, ELCOM a.s.
Description
Citation
MELNIČUK, P. Nová koncepce testovacích přípravků pro přední světlomety osobních vozidel [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní stroje, systémy a roboty
Comittee
prof. Dr. Ing. Jiří Marek, Ph.D., DBA (předseda) doc. Ing. Radek Knoflíček, Dr. (místopředseda) Ing. Rostislav Huzlík, Ph.D. (člen) Ing. František Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Dokoupil, CSc. (člen)
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
V rámci DP zaznělo: Krátké představení firmy. Cíle DP. Ukázka testování světlometů. Rozdíl mezi pneu a elektrickými pohony. Původní provedení testeru. Kritéria multikriteriální analýzy. Ukázky 3D modelu. Zhodnocení a v závěru náklady na realizaci variant. Otázky oponenta: 1. otázka: Zodpovězeno. 2. otázka: Zodpovězeno. 3. otázka: Zodpovězeno. 4. otázka: Zodpovězeno. Doplňující otázky: Dotaz na složitější řízení elektro válců oproti pneu válců? Nejistě odpovězeno. Paralelní výstup PNP a NPN? Co je to paralelní? Nejistě odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO