Návrh vytápění a větrání pro rekonstruovaný rodinný dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Hlavním cílem diplomové práce je navrhnout nový systém větrání a vytápění ve starém domě po rekonstrukci. Součástí návrhu je také zvážení možnosti využití obnovitelných zdrojů. Pro zajištění větrání budovy je navržen centrální vzduchotechnický systém se zpětným získáváním tepla. Návrh vytápění je postaven na dvou na sobě nezávislých zdrojích tepla. Jedná se o kotel na dřevo a o plynový kondenzační kotel. Po zvážení obnovitelných zdrojů je navržen fotovoltaický systém. Přiloženy jsou také výsledky jednotlivých výpočtů a výkresová dokumentace návrhů.
The main goal of the diploma thesis is to design a new ventilation and heating system in an old house after its reconstruction. The design also includes consideration of the possibility of using renewable resources. A central heat recovery ventilation systém is designed to ensure ventilation of the building. The heating design is based on two independent heat sources. It is a wood boiler and a gas condensing boiler. After considering renewable sources, a photovoltaic system is designed. The results of individual calculations and drawing documentation of designs are also attached.
Description
Citation
NEJERÁL, M. Návrh vytápění a větrání pro rekonstruovaný rodinný dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Technika prostředí
Comittee
doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jan Jedelský, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. František Lízal, Ph.D. (člen) Bc. Ing. Jan Fišer, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Patočka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student představil komisi obsah práce. Student zodpověděl dotazy, uvedené v oponentním posudku. Doc. Katolický se dotázal proč je řešen ohřev teplé vody pouze elektricky? - Student dotaz zodpověděl. Prof. Jedelský se dotázal, jak je dosaženo poměrně nízké tepelné ztráty? - Student dotaz zodpověděl. Doc. Katolický se zeptal na postup výpočtu a konstrukční složení podlah? - Student popsal složení podlah a postup výpočtu tepelných ztrát. Dr. Fišer vznesl připomínku k prezentovaným hodnotám spotřeby energie. Dr. Patočka vznesl připomínku k využití akumulační nádrže, kdy tato není použita k akumulaci tepelné energie z plynového kotle. Prof. Jedelský se zeptal, zda bylo uvažováno i s použitím termálních solárních kolektorů? - Student dotaz zodpověděl. Doc. Katolický se dokázal na velikost akumulační nádrže a způsob jejího dimenzování. - Student popsal postup dimenzování velikosti akumulační nádrže a její velikost.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO