Analýza postojů a motivace budoucích absolventů k založení vlastního podnikání na základě push-pull teorie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Témou diplomovej práce je analýza postojov a motivácie budúcich absolventov k založeniu vlastného podnikania. Cieľom práce je v rámci push-pull teórie zistiť, aké faktory v súčasnej dobe absolventov najviac ovplyvňujú pri rozhodovaní či byť zamestnaným alebo podnikať a či sa ich postoj vzhľadom k situácii v spoločnosti spojenej s pandémiou COVID-19 zmenil. Výskum bude vykonaný dotazníkovým šetrením. Výsledkom diplomovej práce bude porovnanie motívov rozhodovania medzi zamestnaneckým pomerom a podnikaním pred a počas pandémie. Na základe výsledkov budú predložené návrhy, ktoré môžu pomôcť budúcim absolventom k zvýšeniu motivácie podnikať a zároveň návrhy organizáciám podporujúcim podnikanie k zlepšeniu stratégie smerom k podpore podnikavosti absolventov vzhľadom na ich potreby.
The topic of the master thesis is an analysis of the attitude of future graduates towards self-employment. The aim of the thesis is to find out, within the push-pull theory, which factors currently influence graduates in decision-making whether to be employed or to start their own business and whether their attitude has changed due to the situation in society associated with the COVID-19 pandemic. The research will be conducted by a questionnaire survey. The result of the thesis will be a comparison of motives for decision-making between employment and entrepreneurship before and during the pandemic crisis. Based on the research results, solutions for increasing motivation of future graduates to become entrepreneurs and suggestions for improving strategy of business support organizations to support entrepreneurship among graduates according to their needs will be proposed
Description
Citation
KUDRAČOVÁ, D. Analýza postojů a motivace budoucích absolventů k založení vlastního podnikání na základě push-pull teorie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (místopředseda) Ing. Veronika Bumberová, Ph.D. (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen) Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-10
Defence
Otázky vedoucího práce - odpovězeno Otázky oponenta - odpovězeno Ing. Bumberová: Používala jste další metody, kromě chí-kvadrátu? Ověřovala jste se si normalitu dat? - odpovězeno doc. Bartoš: Návrh ekonomického zhodnocení kariérních center. - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO