Optimalizace průběhu zakázky ve výrobním podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Cílem diplomové práce je analýza chodu zakázky v nejmenovaném podniku, který působí ve strojírenství a zaměřuje se na výrobu kvalitních tvářecích strojů, kovacích lisů a dalších zařízení na zpracování kovu. Práce je rozdělena na tři části – teoretickou, analytickou a návrhovou. Teoretická část se zaměřuje na definování důležitých pojmů pro lepší pochopení tématu a zakládá se na odborné literatuře. Analytická část se soustředí na analýzu všeobecného chodu zakázky pomocí vybraných metod a následnou identifikaci rizikových procesů neboli úzkých míst negativně ovlivňujících fungování podniku. Návrhová část představuje návrhy optimalizace rizikových procesů, které případně mohou přispět k zefektivnění chodu zakázky ve vybraném podniku.
The aim of this thesis is to optimization the order processing flow in an anonymous production company that manufactures production machinery for forging, forming and many other product processing tools. The thesis is divided into three main parts - theoretical, analytical, and propositional. The theoretical part focuses on defining terms and topics to better help in the understanding of the thesis, and is supported by references. The analytical part deals with the order processing analysis itself and attempts to identify potential issues that could negatively impact the company's business. The propositional part suggests process optimizations that could improve order processing.
Description
Citation
SAYFUTDINOVA, T. Optimalizace průběhu zakázky ve výrobním podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Robert Zich, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Chalupský, CSc., MBA (místopředseda) Ing. František Milichovský, Ph.D., MBA, DiS. (člen) Ing. Marcel Rolf Pfeifer, Ph.D. (člen) Ing. Jana Hornungová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-11
Defence
otázky vedoucího - zodpovězeno v plném rozsahu otázka oponenta - zodpovězeno v plném rozsahu Ing. Jana Hornungová, Ph.D.: Navrhujete zaměstnanecké jistoty pro cizince. Jak to souvisí s vaším hlavním cílem práce? Jak zaměstnanecké jistoty pro cizince souvisí s optimalizací? - zodpovězeno v plném rozsahu Ing. Jana Hornungová, Ph.D.: Uvádíte také spolupráci se školami a zmiňujete měsíční náklady na mzdy. Chtělo by to rozpracovat náklady na mzdy. Pracují na dohody? - zodpovězeno částečně Ing. Marcel Rolf Pfeifer, Ph.D.: V práci používáte Ishikawův diagram. Myslíte si, že je v takové podobě vhodný? Myslíte, že je to vhodné pro účely kořenových příčin? Identifikujete jím základní příčinu vámi stanovených problémů? - zodpovězeno částečně Ing. Marcel Rolf Pfeifer, Ph.D.: Chcete pořizovat licence coby hlavní část vašeho návrhu. Proč chcete pořizovat modernější licence v této částce? Firmy předtím tyto služby nepoužívaly? - zodpovězeno v plném rozsahu
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO