Strategické řízení nákladů v podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá problematikou strategického řízení nákladů ve zvoleném podniku. Teoretická část obsahuje členění nákladů do jednotlivých skupin, rozpočetnictví a kalkulace nákladů a seznámení se s nástroji strategického řízení nákladů. Praktická část se zaměřuje na analýzu současného stavu společnosti a jejích nákladů, kdy je provedena horizontální a vertikální analýza nákladů a výnosů dle údajů z výkazu zisku a ztráty společnosti. Tato analýza zjišťuje klíčové nákladové položky podniku, na které se aplikuje zvolená metoda strategického řízení nákladů, aby došlo k významnému poklesu těchto položek a zlepšila se tak finanční situace podniku.
The diploma thesis deals with the issue of strategic cost management in the selected company. The theoretical part contains the division of costs into individual groups, budgeting and cost calculation and acquaintance with the tools of strategic cost management. The practical part focuses on the analysis of the current state of the company and its costs, where a horizontal and vertical analysis of costs and revenues is performed according to data from the company's profit and loss statement. This analysis identifies the key cost items of the company to which the chosen method of strategic cost management is applied in order to significantly reduce these items and thus improve the financial situation of the company.
Description
Citation
NĚMEC, P. Strategické řízení nákladů v podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Alena Kocmanová, Ph.D. (předseda) doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Mahel, Ph.D. (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen) RNDr. Zuzana Chvátalová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-10
Defence
Otázky vedoucího - nejsou Otázky oponenta - odpovězeno RNDr.Chvátalová Tabulka 23 a 24, podle čeho poznáte že mate lineární průběh? Ing.Mahel, Ph.D Ve SWOT analýze nemate rozpracováno strategie? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO