Hodnocení finanční výkonnosti společnosti prostřednictvím benchmarkingu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá zhodnocením obchodní a finanční výkonnosti společnosti Zemědělské družstvo Hodonice pomocí metody Benchmarking. První část se zaměřuje na teoretická východiska nezbytná pro řešení dané problematiky. V druhé části je charakterizována zkoumaná společnost, která je doplněna o strategickou analýzu společnosti. Následující část je věnována stěžejní části diplomové práce, kterou je benchmarking společnosti se zvolenými konkurenčními společnostmi. V poslední části jsou navržena opatření ke zlepšení finanční a obchodní výkonnosti společnosti.
This diploma thesis deals with the evaluation of business and financial performance of the company Zemědělské družstvo Hodonice using the method of Benchmarking. The first part focuses on the theoretical basis necessary to solution the issue. In the second part the selected company is characterized, which is completed by a strategic analysis of the company. The following part is devoted to the main part of the thesis, which is the benchmarking of the company with selected competitors. The last part proposes measures to improve the financial and business performance of the company.
Description
Citation
ZUKALOVÁ, T. Hodnocení finanční výkonnosti společnosti prostřednictvím benchmarkingu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Bedřich Půža, CSc. (místopředseda) Ing. Veronika Bumberová, Ph.D. (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen) Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-11
Defence
Otázky vedoucího práce - nejsou Otázky oponenta - odpovězeno doc. Chlebovský: Kolik má aktuálně družstvo traktorů? - odpovězeno Ing. Kruntorádová: Zkoušela jste počítat dobu návratnosti v rámci vašich investic do traktoru a do zavlažovacího systému? Kolik družstvo má peněžních prostředků? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO