Hodnocení výkonnosti společnosti s využitím Balanced Scorecard

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá zhodnocením výkonnosti společnosti HBH Projekt spol. s.r.o. za pomoci metody Balanced Scorecard. V první části budou vysvětleny teoretické poznatky a definovány základní pojmy z oblasti strategického managementu, finanční analýzy a výkonnostních ukazatelů. Druhá část diplomové práce se zabývá analýzou a zhodnocením aktuální situace společnosti z hlediska finančních a nefinančních ukazatelů. Zjištěné poznatky z provedených analýz slouží jako podklad pro tvorbu třetí části práce, kterou je návrh implementace metody Balanced Scorecard do společnosti. V této části jsou čtyřem perspektivám přiřazeny strategické cíle společnosti a stanovena měřítka a strategické akce, jejichž účelem je splnit stanovené cíle a zlepšit výkonnost dané společnosti.
The subject of this diploma thesis is an evaluation of the company HBH Projekt spol. s.r.o., using the Balanced Scorecard method. In the first section, I will explain the theoretical knowledge components and provide a definition for some of the basic concepts related to management strategy, financial analysis, and performance indicators. The second section is an analysis and evaluation of the recent performance of HBH Projekt spol. s.r.o.. This second section will focus on both financial and non-financial measurements. The findings of these analyses serve as the basis for the third section, which is a proposal for the implementation of the Balanced Scorecard method for the company. In this section, the four perspectives are assigned to the strategic goals of the company, benchmarks are set, and strategic metrics are defined to help achieve the set goals of improving the company's performance.
Description
Citation
POLÁKOVÁ, M. Hodnocení výkonnosti společnosti s využitím Balanced Scorecard [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Bedřich Půža, CSc. (místopředseda) Ing. Veronika Bumberová, Ph.D. (člen) Ing. Markéta Kruntorádová, Ph.D. (člen) Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-11
Defence
Otázky vedoucího práce - nejsou Otázky oponenta - nejsou doc. Půža: V hodnocení oponenta je uvedeno, že doporučení navržená v práci jsou z velké části nesplnitelné, objasníte to? - odpovězeno Ing. Bumberová: Jakým způsobem návrhy odrážejí trh veřejných zakázek? - odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO