METAFYZICKÁ VYPRÁVĚNÍ

Abstract
Práce s názvem „Metafyzická vyprávění“ se vztahuje k osobnímu vnímání a prožívání vnějšího světa i sebe samého, stejně jako k vnímání malby a obrazu. Pojem metafyzika si vypůjčuje z filozofie právě pro jeho tematizování lidského bytí. Vyprávění prezentuje proud vyjádření určený ke sdílení, komunikaci, zábavě i dozvídání. Bakalářská práce se skládá ze série olejomaleb na plátně. Jedná se o abstraktní malby, na nichž zkoumám tvar, barvu a motiv obrazu. Imaginativní výjevy zbavené figur a perspektivy. Cílem je otevřít co možná největší prostor neomezenému vyjádření.
The work entitled "Metaphysical stories" relates to the personal perception and experience of the outside world and oneself, as well as to the perception of painting and picture. The concept of metaphyisics is borrowed from philosophy precisely for its thematization of human existence. The narrative presents a stream of expressions intended for sharing, communication, entertainment and learning. The bachelor thesis consists of a series of oil paintings on canvas. These are abstract paintings in which I examine the shape, color and subject matter of the painting. Imaginative scenes devoid of figures and perspectives. The aim is to open up as much space as possible to unlimited expression.
Description
Citation
DVOŘÁK, V. METAFYZICKÁ VYPRÁVĚNÍ [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. .
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výtvarná tvorba
Comittee
MgA. Vasil Artamonov (předseda) doc. MgA. Luděk Rathouský (člen) prof. MgA. Petr Kvíčala (člen) doc. Mgr. Art. Svätopluk Mikyta (člen) doc. Mgr.A Lenka Klodová, Ph.D. (člen) MgA. Katarína Hládeková, Ph.D. (člen) MgA. Ondřej Homola (člen) MgA. Břetislav Malý (člen) PhDr. Ladislav Jackson (člen) MgA. Karolína Kohoutková (člen) MgA. Jan Šerých (člen) Mgr. Lenka Střeláková (člen)
Date of acceptance
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO