Elektrický stroj s přepínáním magnetického toku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cieľom tejto diplomovej je vytvorenie literárnej rešerši o točivom elektrickom stroji s prepínaním magnetického toku, ozrejmenie použitého konštrukčného návrhu a ich prevádzkových vlastností, vytvorenie úvodného návrhu generátoru, výpočet konštrukcie pomocou metódy konečných prvkov v programe Ansys Maxwell a porovnanie výsledkov analýzy s analytickým návrhom. Pre návrh generátoru využijeme jeden z prístupných výpočtových modelov.
The goal of this thesis is to create a literature search about a rotating electrical machine with switching of magnetic flux, to explain its construction concept and its operating behavior, to create an initial concept of generator, calculate chosen construction with finite element method analysis and to compare analysis results with analytical design. To create a concept of the generator one of available designing procedures will be used.
Description
Citation
SZABÓ, H. Elektrický stroj s přepínáním magnetického toku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (předseda) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Pazdera, Ph.D. (člen) Ing. Jan Bárta, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student prezentoval práci na téma Elektrický stroj s přepínáním magnetického toku. Student seznámil komisi s obsahem práce. Představil topologii tohoto elektrického stroje. Popsal a představil princip činnosti. Prezentoval návrh a postup výpočtu. Shrnul vstupní veličiny pro výpočet. Představil výsledné parametry a tvorbu modelu metodou konečných prvků. Prezentoval vypočtené výsledky. Popsal porovnání dosažených výsledků. Student nebyl úplně schopen vysvětlit velikost magnetické indukce v magnetické mezeře. Na ostatní otázky oponenta a komise odpovídal s problémy.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO