Zhodnocení možností expanze vybrané společnosti na britský trh

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Hlavním cílem diplomové práce je navrhnout vhodný způsob expanze vybrané společnosti na britský trh. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. Teoretická část představuje problematiku za pomoci odborné literatury a vědeckých článků. Praktická část je tvořena analýzou vnějšího a vnitřního prostředí. Její součástí je výzkum spokojenosti uživatelů produktu sloužící jako podpora pro expanzi a výzkum potenciálních partnerů a konkurentů přímo v zahraniční zemi. Na základě zjištěných faktorů jsou v návrhové části doporučeny konkrétní možnosti pro vstup společnosti na britský trh.
The diploma thesis aims to suggest the most suitable expansion way of a specific company into the British market. There are three main parts of the work. The theoretical part presents the issue through scholarly literature and scientific articles. The purpose of the practical part is an analysis of the external and internal environment. The research of product user satisfaction as a support for expansion and the investigation of potential partners and competitors directly abroad are included. The proposal part recommends specific ways for the company to enter the UK market through the identified factors.
Description
Citation
FOJTÍČKOVÁ, M. Zhodnocení možností expanze vybrané společnosti na britský trh [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. RNDr. Bedřich Půža, CSc. (předseda) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (místopředseda) Ing. Kateřina Fojtů, Ph.D. (člen) Ing. Veronika Bumberová, Ph.D. (člen) Ing. Jan Luhan, Ph.D., MSc (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Otázky vedoucího doc. Chlebovský: 1. Doporučila byste použít FBA program i na jiné zahraniční trhy? Případně proč? - Odpovězeno Otázky oponenta Ing. Oulehla: Nejsou Otázky dalších členů komise: Ing. Bumberová, Ph. D. 1. Kde v práci je zhodnoceno nebo jsou posuzovány varianty expanze? - Odpovězeno 2. Kde se jednotlivé varianty nákladově liší? - Odpovězeno 3. Na základě jakých kritérií byla vybrána knihkupectví? - Odpovězeno 4. Co vám vyšlo za strategii na základě SWOT matice? - Částečně odpovězeno 5. Kalkulace celkových přínosů návrhů? - Částečně odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO