Vliv inovačních aktivit na zahraniční obchod podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá zkoumáním inovace ve vybraném podniku a jejím vlivu na zahraniční obchod. Společnost je analyzovaná z vnitřního i vnějšího hlediska, zjištěné faktory jsou shrnuty ve SWOT analýze. Dále jsou sledovaná finanční a ekologická východiska. Ve vybrané pobočce podniku jsou vypracované ekonomické ukazatele, které sledují vývoj na trhu. Nakonec jsou zhodnocené dopady vybrané inovace na zahraničním i domácím obchodu podniku.
This diploma thesis focuses on the study of innovation in a selected company and its impact on foreign trade. The company is analyzed from an internal and external point of view, identified factors are summarized in a SWOT analysis. Furthermore, the financial and ecological starting points are monitored. In the selected branch of the company, market development is monitored by economic indicators. Finally, the effects of innovation on the company's domestic and foreign trade are evaluated.
Description
Citation
KUDLIČKA, M. Vliv inovačních aktivit na zahraniční obchod podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Zdeňka Konečná, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (místopředseda) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Mráček, Ph.D. (člen) prof. Ing. Mirko Dohnal, DrSc. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Otázky vedoucího: Společnost působí na trhu, který v minulých dvou letech byl poznamenán vysokou poptávkou po stavebních materiálech. Jak společnost reaguje na vysokou poptávku stavebníků po stavebních materiálech? odpovězeno Prof. Ing. Mirko Dohnal, DrSc. V tabulce číslo 5 uvádíte jako inovace pouze nákup. Dochází ve společnosti také k vlastnímu vývoji? Co je inovace a co je momentální vlastní vylepšení výroby a jaké jsou jejich dopady? odpovězeno U extrudéru uvádíte dobu návratnosti 0,3 roku. Jedná se normální nebo mimořádný výsledek? Odůvodněte. odpovězeno. Limitující jsou pro nákup extrudéru náklady? Když uvádíte že je potřeba na něj hala, prodlouží se doba návratnosti? odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO