Retrofit parní turbíny

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tématem diplomové práce je termodynamický přepočet turbíny TG3 pro změněné parametry a návrh nového lopatkování. Úvodní část se věnuje teoretickým základům turbín a jejich částí. V druhé části je vysvětlen princip retrofitů a uveden do kontextu s Teplárnou Olomouc, ve které se TG3 nachází. Třetí část zahrnuje výpočtové metody a vztahy, které byly použity. Poslední kapitola prezentuje výsledky vypočítané v softwaru MS Excel. Součástí práce je výkres řezu navrženým lopatkováním.
Topic of this diploma thesis is thermodynamical recalculation of turbine TG3 for different parameters and new design of its blading. Introduction deals with theoretical basics of turbines and their components. Second part explains general reasons for retrofit and then specifically for Heating plant Olomouc, where TG3 is located. Third part includes used calculating methods and formulas. Last part presents results, which were calculated in software MS Excel. A cross section drawing is attachment of this thesis.
Description
Citation
NYTRA, P. Retrofit parní turbíny [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Energetické inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jan Fiedler, Dr. (předseda) Ing. Petr Kracík, Ph.D. (místopředseda) Ing. Ladislav Šnajdárek, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Sedlák (člen) Ing. Pavel Nešpor (člen)
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student odprezentoval obsah své diplomové práce. Otázky oponenta byly zodpovězeny. V průběhu obhajoby byly položeny tyto doplňující otázky: Jaké geometrické a jiné parametry se v rámci retrofitu zadané parní turbíny zachovávaly a měnily? Zodpovězeny úplně. Jaký byl důvod vrtání disků zadané turbíny a kde se nachází vyrovnávací píst? Zodpovězeny částečně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO