Návrh pendlovací hlavy pro plošné navařování Inconelu 625

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem a výrobou pendlovací, tj. oscilující hlavy pro plošné navařování ochranné vrstvy superslitiny Inconel® 625 na membránové stěny. Konstrukčním návrhům předchází rešerše možných variant řešení. Ze dvou konstrukčních návrhů byl jeden úspěšně vyroben a sestaven a stanoveny podněty pro budoucí vylepšení. Pro snadnou optimalizaci a testování zařízení byl vytvořen program oscilačního pohybu v softwaru LinMoT Talk 6.9. Pro vyrobené zařízení byly následně vypočteny výrobní náklady a stanovena doporučená prodejní cena, na základě všeobecného kalkulačního vzorce. Výsledkem projektu je funkční zařízení, návrh na jeho řízení a technicko – ekonomické zhodnocení výrobního procesu.
This diploma thesis deals with the structural design and production of a oscillating head for surface welding of a protective layer of Inconel® 625 superalloy on membrane walls. The design is preceded by a research for possible variants of the solution. Of the two designs, one was successfully manufactured and assembled, and incentives for future improvements were set. For easy optimization and testing of the device, an oscillating motion program was created in the LinMoT Talk 6.9 software. The production costs for the manufactured equipment were then calculated and the recommended selling price was determined, based on a general calculation formula. The result of the project is a functional device, a proposal for its control and a technical - economic evaluation of the production process.
Description
Citation
FRANC, T. Návrh pendlovací hlavy pro plošné navařování Inconelu 625 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie a průmyslový management
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) prof. Ing. Marek Sadílek, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Robert Čep, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Jambor, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Bejtkovský, Ph.D. (člen) Ing. Janka Vydrová, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. K čemu je vhodný oscilační pohyb pro technologii svařování? zodpovězeno 2. Jaké jsou dráhy použitých pohybů? zodpovězeno 3. Jak se kontroluje kvalita housenek? částečně zodpovězeno 4. Lze optimalizovat velikost daných součástí? zodpovězeno Otázky členů komise byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO