Rozhraní pro řízení řídicí jednotky pasivní optické sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto bakalárska práca sa zaoberá s vytvorením Grafického rozhrania pre konfiguráciu riadiacej jednotky pasívnej optickej sieti. Cieľom práce bolo uľahčiť proces konfigurácie riadiacej jednotky. Vytvorené grafické rozhranie dovoľuje užívateľovi konfiguráciu koncového zariadenia, výpis pripojených koncových zariadený, pozrieť záznam udalostí a nastavenie alarmu. Teoretická časť práce sa zaoberá zo zoznámením sa s pasívnymi optickými sieťami a s problematikou práce. Ďalej sa nachádza výber programovacích prostriedkov a rozšírenia ktoré boli použité pri praktickej časti práce, vysvetlenie a zdôvodnenie spôsobu tvorby jednotlivých častí programu a to triedy a metódy ktoré boli programované, popis testovania programu a dosiahnuté výsledky v práci. Na konci je manuál pre prácu s programom, ktorý obsahuje návod ako nainštalovať a pracovať s ním.
This bachelors thesis deals with the creation of a graphic user interface for the configuration of optical line terminal for passive optical networks. The aim of the thesis was to make the configuration of optical line terminal easier and more convenient. The graphic user interface allows the user to configure ONTs, display all connected ONTs, show the event log and to configure alarm profiles. The theoretical part of the thesis deals with getting acquainted with passive optical networks and getting familiar with how the graphical interface was created. Furthermore, there are the programming tools and the extension used to create the GUI, an explanation of how and why each part of the GUI was created, including the classes and the methods which were used, how the testing went and the results. At the end of the thesis is a manual of what needs to be installed to make the GUI work and how to use it.
Description
Citation
KOVÁČ, D. Rozhraní pro řízení řídicí jednotky pasivní optické sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Václav Zeman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Petr Münster, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Dejdar (člen) Ing. Tomáš Gerlich (člen) Ing. Radim Číž, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil bakalářskou práci s výhradami a odpověděl na otázky členů komise a oponenta. Diskutujte přínos Vašeho řešení ve srovnání se zmíněným nástrojem Network Cloud Engine. Existují i jiné grafické nástroje pro management? Lze pomocí Vámi navrženého řešení konfigurovat jakékoliv jednotky? Pokud ne tak diskutujte, co by obnášelo rozšířit podporu na více jednotek.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO