Měření pH

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce pojednává o principech měření pH se zaměřením na měření v betonu. Úplným začátkem práce je popsání základních principů měření. Na těchto základech byla vypracována rešerše metod pro měření pH v betonu. Především se jedná o principy nedestruktivního měření. V návaznosti na teorii měření byl proveden průzkum českého trhu. Poslední částí je návrh experimentů, které vycházejí z teoretické rešerše.
This bachelor thesis deals with principles of pH measurement with focus on measurements in concrete. The very beginning of the work describes basic principles of measurement. On those, basis a research of methods for measurements in concrete was done with priority on non-destructive methods. According to the theory a survey of Czech market was conducted. The last part of the work is description of experiments that are based on theory.
Description
Citation
ŽATEČKA, F. Měření pH [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (předseda) Ing. Lukáš Pohl, Ph.D. (místopředseda) Ing. Karel Horák, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Pikula, Ph.D. (člen) Ing. Radek Štohl, Ph.D. (člen) Ing. František Burian, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami. Otázku oponenta "Můžete - alespoň rámcově - zhodnotit realizovatelnost vámi navržených experimentů v případě, že by to situace umožnila?" student zodpověděl bez výhrad. Otázku oponenta "Z informací jež máte k dispozici a jste si vyžádal od jednotlivých výrobců, dokážete odhadnout finanční náročnost navržených experimentů?" student zodpověděl bez výhrad.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO