Jde se do Bohemky!

Abstract
Bakalářská práce se zabývá problematikou zániku sklářského průmyslu na našem území; především pak na území kraje Vysočina. Jakým způsobem měla existence i zánik bývalých skláren v Antonínově Dole, v příměstské části obce Jihlava, dopad na obyvatele, zaměstnance a na krajinu, ve které se nachází. Práce se dotýká také fenoménu tzv. nemíst, která radikálním způsobem proměnila urbanismus města a jeho infrastrukturu, a přesto časem ztratila svoji původní funkci.
The topic of this bachelor's thesis is focused on the demise of the glass industry in the Czech Republic; specifically in the Vysočina region. What was the impact of the glasswork industry and its subsequent closure on the inhabitants and employees in the suburban part of Jihlava city — Antonínův Důl and what impact it had on the landscape in which the factories was located. The thesis further discusses the phenomenon of so-called non-places, which radically changed the urbanism of a city and its infrastructure, and yet over time lost its original function.
Description
Citation
HASNÍKOVÁ, G. Jde se do Bohemky! [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta výtvarných umění. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Design
Comittee
MgA. Vojtěch Vaněk (předseda) Mgr. Zuzana Kubíková (člen) doc. MgA. Mikuláš Macháček (člen) MgA. Tomáš Hrůza (člen) MgA. Jozef Ondrík (člen) M.Sc. Denisa Kollarová (člen) Mgr. Miroslav Maixner, Ph.D. (člen) MgA. Ondřej Homola (člen) MgA. Vladimír Kudělka (člen) Mgr. et Mgr. Zdeněk Záhora (člen)
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Obhajoba začíná představením bakalářské práce prostřednictvím krátkého videa a webové prezentace. Následně jsou studentka a komise seznámeny se zněním posudků a studentka reaguje na dotazy z posudků. Je otevřena rozprava, která probíhá plynule a zaznívají v ní krom dotazů komise i dotazy z širšího pléna.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO