Smart metering data analytics

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá využitím dat z chytrých statických elektroměrů využívající obousměrnou komunikaci, tzv. smart metery, v distribuční soustavě. Pojednává o hardwarovém řešení a uspořádání smart meteru a měření elektrických veličin. Vyjmenovává jednotlivá možná řešení a provedení využití smart meteringu v DS, tzv. use case. Zhodnocuje jejich praktickou realizovatelnost v DS a kvalitu dat získaných ze smart metrů. Dále se pro zkoumaný use case zaměřuje na analytické nástroje pro hodnocení provozu DS
The thesis focuses on using data from smart meters based on two-way communication in distribution system. It describes hardware structure of smart meter and measurements of electrical quantities. The thesis summarizes multiple smart metering use cases in DS. It reviews actual implementation of use cases in DS and it evaluates data available from smart meters. Data analytics tools for DS analysis are presented based on possible use cases
Description
Citation
ŠEVČÍK, P. Smart metering data analytics [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Jaroslava Orságová, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Drápela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Karel Katovský, Ph.D. (člen) Ing. Michal Krbal, Ph.D. (člen) Ing. Jan Morávek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Škoda, Ph.D. (člen) Ing. Václav Vyčítal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Předsedkyně komise doc. Orságová vyzvala studenta k obhajobě své bakalářské práce a student zkušební komisi seznámil s dosaženými výsledky. Student zahájil v obhajobu své práce. Vedoucí práce prof. Drápela přečetl v reakci na výzvu předsedkyně komise posudek vedoucího a Ing. Klusáček posudek oponenta s doplňujícími otázkami. Student následně odpověděl na otázky oponenta správně a správně reagoval i na doplňující otázky. Další doplňující otázku položila doc. Orságová ohledně zdůvodnění vyhodnocení vhodnosti agregačního intervalu, Ing. Vyčítal a Ing. Morávek položili otázky ohledně modelu simulace. Student odpovídal s pomocí vedoucího práce. Předsedkyně komise uzavřela diskuzi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO