Analýza spektra zobcových fléten z různých materiálů i s dalšími odlišnými parametry

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této práci jsou zkoumány jevy a vlastnosti, které ovlivňují samotný vznik tónu v zobcové flétně a také následný charakter frekvenčního spektra. Patří sem rozměry, materiál a mechanické vlastnosti. Je hodnoceno několik sopránových a několik altových fléten. Výzkum je obohacen o práci s vlastnoručně vyrobenými válcovými vzorky a krátké porovnání tří exotických fléten. Závěrem je srovnávací tabulka a závěrečné shrnutí.
This thesis research focuses on the phenomena and the properties that affect the very origin of the tone in the recorder and the subsequent character of the frequency spectrum. These include the dimensions, material and mechanical properties. There are several soprano and alto recorders measured in this thesis. The research is enriched by working with hand-made cylindrical samples and a brief comparison of three exotic flutes. The conclusion is a comparison table and the final summary.
Description
Citation
KAPLAN, V. Analýza spektra zobcových fléten z různých materiálů i s dalšími odlišnými parametry [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Zvuková produkce a nahrávání
Comittee
prof. Ing. Kamil Vrba, CSc. (předseda) Ing. Jiří Mekyska, Ph.D. (místopředseda) Ing. Štěpán Miklánek (člen) MgA. Mgr. Ondřej Jirásek, Ph.D. (člen) Ing. Václav Mach, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Otázka oponenta: Jak byste na základě zkušenosti s analýzou spektra zobcových fléten ohodnotil hybridní konstrukci některých výrobců (Mollenhauer, Hohner) – ABS plastová přesná hlavice s dřevěným tělem z hruškového dřeva? Jedná se o přínos? Student obhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO