Aspekty ovlivňující trendy v technologii provozu letadlové techniky civilního letectví

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cílem práce je všeobecný popis vlivů na letecký provoz a leteckou techniku. První část práce je věnována stručnému popisu rozvoje jednotlivých technických parametrů a výkonů letadel od 20. let 20. století po současnost s posouzením působících vlivů. V druhé částí práce je vliv současných požadavků a v třetí části celkový pohled na budoucí rozvoj konstrukce a technologie pro úspornější a ekologičtější leteckou dopravu.
The aim of the work is a general description of the effects on air traffic and aircraft. The first part of the work is devoted to a brief description of the development of individual technical parameters and performance of aircraft from the 1920s to the present with an assessment of the effects. The second part of the work is about the influence of current requirements and the third part is a general view of the future development of construction and technology for more economical and environmentally friendly air transport
Description
Citation
KORYTÁŘ, J. Aspekty ovlivňující trendy v technologii provozu letadlové techniky civilního letectví [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Letecký provoz
Comittee
doc. Ing. Slavomír Vosecký, CSc. (předseda) Ing. Jiří Chlebek, Ph.D. (místopředseda) JUDr. Jaromír Hammer (člen) Ing. Radomír Janík (člen) Ing. Zdeněk Jelínek (člen) Ing. David Jágr (člen) Ing. Jakub Jasaň (člen) Ing. Jaroslav Jonák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Otázky komise: 1) Zformulujte znovu cíl vaší práce. 2) Co omezuje vývoj letadlové techniky? 3) Proč v r. 2035 bude zvrat ve vývoji? 4) Proč vidíme pokles v parametrech civ. letectví v 30. letech? 5) Věnoval jste se i polit. aspektům omezující civ. letectví? Hodnocení: Přes hodnocení vedoucího a oponenta, student práci neobhájil.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO