Studie propojení obecních vodovodů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem a porovnáním několika variant propojení obecních vodovodů obcí Krumsín a Prostějovičky (okres Prostějov). V teoretické části je výčet základních předpisů oboru vodovodů a kanalizací a stručný přehled základních pojmů a požadavků na vodovodní sítě. Praktická část seznamuje čtenáře se současným stavem v obou obcích a pokračuje návrhem několika variant zásobování obce Prostějovičky z vodovodu Krumsín včetně stanovení přibližných nákladů na realizaci a provoz. Součástí je i hydraulický model pomocí programu EPANET 2.0. Závěrem je doporučena jedna z variant k realizaci.
This bachelor thesis describes planning and analysis of several variants of interconnection of two municipal water supply systems in villages Krumsín and Prostějovičky (Prostějov district). The thesis contains an overview of basic legislative regulations and technical standards. Than there is an overview of basic terms and technical requirements of water distribution systems. Practical part of this thesis describes current state of both water mains. Next part is design of interconnection. This part includes hydraulic analysis in EPANET 2.0. The economic assesment of interconnection is also included. In the end, author recommend one variant for future planning.
Description
Citation
MEČÍŘ, F. Studie propojení obecních vodovodů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
doc. Ing. Zbyněk Zachoval, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Jaroslav Raclavský, Ph.D. - místopředseda, Ing. David Fučík - tajemník, Ing. Veronika Sobotková, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Mikulášek - člen, Ing. Vladimír Habr, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
V úvodu obhajoby student přednesl hlavní teze bakalářské práce. Byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta. Student zodpověděl připomínky obsažené v posudcích. Diskuze k bakalářské práci se zaměřila na téma: Otázka: Podle čeho byla stanovena hodnota drsnosti potrubí? Odpověď: Otázka: Jak bylo provedeno zaměření výškového vedení v závislosti na terénu potrubí? Odpověď: Otázka: Proč nebylo použito GPS zaměření terénu? Odpověď: Otázka: Jsou na vodovodní síti hydranty? Jaké jsou požadované hydrostatické a hydrodynamické tlaky? Odpověď:
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO