Vyhodnocení přínosu rekonstrukce na úpravně vody

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je porovnání a vyhodnocení stavu úpravny vody Nudvojovice před rekonstrukcí a po ní. Bakalářská práce postupně popisuje základní pojmy a obecné principy úpravy surové vody na vodu pitnou. Konkrétně jsou v práci popsány metody jímání surové vody, technologie užívané na úpravnách, ukazatelé jakosti vody a typy úpraven vody. V práci je dále podrobně popsána úpravna vody Nudvojovice před rekonstrukcí, která probíhala v roce 2018 a po ní. Práce je především zaměřena na jímání surové vody, změny v technologii úpravy a na jakost surové i upravované vody. V práci jsou uvedeny i jiná než realizovaná řešení úpravy pitné vody a následně je provedeno srovnání stavů původní a rekonstruované úpravny vody v různých hlediscích.
The subject of this bachelor thesis is a comparison and evaluation of the condition of the Nudvojovice water treatment plant before and after the reconstruction. The bachelor thesis gradually describes the basic concepts and general principles of treatment of raw water for drinking water. Specifically, the work describes the methods of raw water collection, technologies used in treatment plants, water quality indicators and types of water treatment plants. The work also describes in detail the Nudvojovice water treatment plant before reconstruction, which took place in 2018 and after. The work is mainly focused on the collection of raw water, changes in treatment technology and the quality of raw and treated water. The work also presents other than implemented solutions for drinking water treatment and then compares the status of the original and reconstructed water treatment plant in various respects.
Description
Citation
ZIKUDOVÁ, M. Vyhodnocení přínosu rekonstrukce na úpravně vody [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
doc. Ing. Daniel Marton, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Petr Hluštík, Ph.D. - místopředseda, Ing. Světlana Moravčíková - tajemník, Ing. Miroslav Špano, Ph.D. - člen, Ing. Renata Biela, Ph.D. - člen, Ing. Stanislav Malaník, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
V úvodu obhajoby student přednesl hlavní teze bakalářské práce. Byly přečteny posudky vedoucího práce a oponenta. Student zodpověděl připomínky obsažené v posudcích. Diskuze k bakalářské práci se zaměřila na téma: Rekonstrukce úpravny vody. Otázka: Z čeho se skládala rekonstrukce úpravny, náklady na rekonstrukci. Otázka: Jak se do vody dostávají chlorované uhlovodíky? Otázka: Plní okolní firmy limity pro uhlovodíky? Otázka: Dvě varianty úpravy. Otázka: Proč v některých letech nebyly provedeny rozbory uhlovodíků? Otázka: Rozdíly kapacity úpravny před a po rekonstrukci. Otázka: Jímání vody z vrtů. Otázka: Dávkování CO2. Otázka: Která technologická linka je nejblíže původnímu stavu. Otázka: Splněny limity manganu? Otázka: Koncentrace uhlovodíků v surové vodě a na odtoku.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO