Revitalizace sídliště Antonína Slavíčka ve Svitavách

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce je návrh a revitalizace sídliště Antonína Slavíčka ve Svitavách. Jedná se hlavně o porovnání 3 variant řešení. Maximalizace parkovacích stání v zóně 30, vhodnější řešení parkování v zóně 30 a zkrácený návrh pomocí obytné zóny. Předmětem je rozšíření stávajících chodníků a návrh vytvoření nových místních komunikací, rekonstrukce povrchů stávajících stání a návrh zvýšení počtu nových, osazení kontejnerových stání na směsný a tříděný odpad.
The aim of the bachelor's thesis is the design and revitalization of the Antonína Slavíčka housing estate in Svitavy. It is mainly a comparison of 3 variants of the solution. Maximization of parking spaces in zone 30, a more suitable solution for parking in zone 30 and a design using a residential zone. The subject is the extension of existing sidewalks and the design of new ones, the reconstruction and creation of new local roads, the reconstruction of the surfaces of existing stands and the proposal to increase the number of new ones, the installation of container stands for mixed and sorted waste.
Description
Citation
STARÝ, J. Revitalizace sídliště Antonína Slavíčka ve Svitavách [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Dr. Ing. Michal Varaus - předseda, doc. Ing. Petr Holcner, Ph.D. - místopředseda, Ing. Michal Fischer - tajemník, Ing. Michal Kosňovský, Ph.D. - člen, Ing. Radka Matuszková - člen, Ing. Michal Slavíček - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student představil komisi svoji bakalářskou práci. Student seznámil komisi se zájmovým územím v rámci bakalářské práce a pdorobně popsal problémy, které se v dané lokalitě vyskytují a jejichž řešením se zabývá bakalářská práce. V rámci své bakalářské práce student podložil návrh parkovacích stání orientačním výpočtem potřebného počtu stání. Bakalářská práce je zpracovaná ve více variantních řešeních revitalizace dané lokality, které následně student komisi obsáhle představil. Student v návaznosti na varianty popsal, jak řešil daný problém a jaký postup při návrhu volil, stejně tak zdůvodnil použití různých prvků návrhu. K jednotlivým variantám zpracoval student požadované přílohy, které pak komisi odprezentoval. K přehlednosti slouží i zpracování detailů. Na závěr své prezentace student přednesl zhodnocení variant. Posudky oponenta a vedoucího se shodují, že byla práce zpracována v časovém stresu a obsahuje několik neúplných údajů, což se projevilo na celkové kvalitě bakalářské práce. Na dotazy oponenta student zareagoval až na výjimky solidně. Některé dotazy oponenta poukazují na nedostatčenou rozpracovanost některých příloh způsobenou časovým stresem. Na otázky komise odpověděl student srozumitelně až na výjimky, kdy byla studentovi vytknuta chybějící komunikace a špatně zvolená pochozí vrstva komunikace a její šířka, dále byla studentovi vytknuta nelogičnost v návrh stání pro invalidy a v návrhu svislého dopravního značení. Závěrečný dotaz komise byl v návaznosti na odvodnění a byl zodpovězen.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO