Studie křižovatky silnic II/324, III/2987 a III/0373

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je studie úpravy křižovatky silnic II/324, III/2987 a III/0373, která se nachází v obci Staré Hradiště, přibližně šest kilometrů severně od Pardubic. V současnosti se na místě nachází okružní křižovatka, která je vytvořená pouze z betonových svodidel. Z toho důvodu není moc přehledná a jízdní pruhy jsou na mnoha místech nebezpečně široké. Ze tří variant řešení byla vybrána jedna, která nejlépe vyhověla na posudek výhledové kapacity, zaručuje dostatečnou přehlednost a díky tomu vyšší bezpečnost.
The subject of this bachelor thesis is a study of an adjustment to a crossroad of roads II/324, III/2987 and III/0373, which is located in Staré Hradiště municipality, approximately six kilometers to the north from Pardubice. There is currently a roundabout, built of precast concrete crash barrier. Due to that, the crossroad is not well-arranged and the traffic lanes are dangerously wide at some places. Out of three variants, one was determined as the most suitable option, because of its best result in the assessment of forecasted capacity and sufficient arrangement. That also means a better security.
Description
Citation
KOLÁŘ, D. Studie křižovatky silnic II/324, III/2987 a III/0373 [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
doc. Ing. Petr Hýzl, Ph.D. - předseda, Ing. Michal Radimský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Lucie Kejvalová - tajemník, Ing. Jiří Apeltauer, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Šperka - člen, Ing. Tomáš Jakl - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student v deseti minutách představil svoji bakalářskou práci Studie křižovatky silnic II/324, III/2987 a III/0373. Poté odpověděl na otázky oponenta: Otázka: Jak bude řešen přechod chodců z parkovacích míst na chodník na protější straně? Odpověď: Odpověděl na odborné úrovni. Otázka: Dle čeho jste volil způsob snižování obrubníku u sjezdu. Některé nenavrhujete v celé délce chodníku a některé pouze částečně. Odpověď: Odpověděl na odborné úrovni. Otázka: Bude daná okružní křižovatka osvětlena? Odpověď: Odpověděl v malém rozsahu. Otázka: Jak je v křižovatce uvažováno s cyklistickou dopravou? Odpověď: Odpověděl na odborné úrovni. Diskuse: Otázka: Je stávající stav přechodu pro chodce vyhovující? Odpověď: Odpověděl bez doplnění. Otázka: Jaká je délka parkovacích stání počítá se s převisem? Odpověď: Odpověděl na odborné úrovni. Otázka: Z jakého důvodu je navržen varovný pás? Odpověď: Odpověděl s doplněním. Otázka: Jak jste volil konstrukci vozovky? Odpověď: Odpověděl s doplněním.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO