Sportovní hala

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Práce se zabývá návrhem a posouzením ocelové konstrukce sportovní haly v Proseči. Půdorysné rozměry haly jsou 35x45 m a výška 16,3 m. Konstrukce se skládá ze 7 příčných vazeb, které jsou od sebe vzdáleny 7,5 m. Příčné vazby jsou tvořeny příhradovými vazníky, které jsou kloubově uloženy na vetknutých sloupech. Příčné vazby jsou propojeny vaznicemi a paždíky. Prostorovou tuhost konstrukce zajišťují příčná a podélná ztužidla. Objekt je opláštěn střešními a stěnovými panely Kingspan. Hala je založena na plošných základech.
The thesis deals with the design and structural assessment of the steel structure of sports hall in Proseč. The dimensions of a floor plan are 35x45 m and the height is 16,3 m. The structure consists of seven main trusses, the distance between them is 7,5 m. The trusses are pin-supported by fixed columns. The main trusses are connected by purlins and girts. The spatial rigidity of the structure is ensured by transversal bracings and longitudinal bracings. The structure is clad with Kingspan roof and wall panels. Hall is based on shallow foundations.
Description
Citation
BOBEK, T. Sportovní hala [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
prof. Ing. Miroslav Bajer, CSc. - předseda, doc. Ing. Milan Šmak, Ph.D. - místopředseda, Ing. Pavla Bukovská - tajemník, Ing. Jan Břečka - tajemník, Ing. Radim Pokorný - člen, Ing. Jan Barnat, Ph.D. - člen, Ing. Ivan Balázs, Ph.D. - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student formou prezentace seznámil členy komise s hlavními výsledky své práce a vyjádřil se k připomínkám oponenta. Na všechny doplňující dotazy reagoval výborně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO