Technologická etapa spodní stavby bytového domu Kaskády Hranice

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je zpracování technologické etapy spodní stavby bytového domu Kaskády Hranice, který se nachází v zastavěné části města Hranice. Práce se zabývá technologickými předpisy pro zemní práce a pro konstrukce základů. K technologickým předpisům jsou zpracovány kontrolní a zkušební plány, časový plán a položkový rozpočet. Dále je zde vypracovaná koordinační situace, technická zpráva zařízení staveniště, návrh strojní sestavy, průvodní a souhrnná zpráva, řešení širších dopravních vztahů a bezpečnost a ochrana zdraví při práci.
The subject of this bachelor's thesis is the elaboration of the technological stage of the substructure of the apartment building Kaskády Hranice, which is located in a built-up area of the town of Hranice. The work deals with technological regulations for earthworks and for the construction of foundations. In addition to technological regulations, control and test plans, a time schedule and an item budget are prepared. Furthermore, there is a coordinated situation, a technical report of the construction site equipment, the design of the machine set, the accompanying and summary report, the solution of broader transport relations and safety and health at work.
Description
Citation
HANZLÍČEK, O. Technologická etapa spodní stavby bytového domu Kaskády Hranice [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Vít Motyčka, CSc. - předseda, Ing. Martin Mohapl, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Jílek - tajemník, Ing. Aleš Průcha - tajemník, Ing. Jitka Vlčková, Ph.D. - člen, Ing. Ing. Barbora Nečasová, Ph.D. - člen, Ing. Rostislav Doubek - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student představil komisi stavbu, kterou se zabýval v rámci své BP. Jedná se o bytový dům Kaskády Hranice. Student popsal místní poměry a konstrukční charakteristiky. Dále student popsal členění BP a postupně procházel jednotlivé kapitoly. Student detailně popsal výkaz výměr materiálů a popsal schéma postupu prací jak půjdou po sobě. Student popsal strojní sestavu a popsal sestavení rozpočtu a časového plánu. Student se zabýval detailně také výběrem strojní sestavy pro dopravu betonu a navrhoval také místo vypůjčení., popsal technologii pilot a porovnal více variant provádění pilot. Student odpovídal na otázky oponenta, které měl připravené po prezentaci BP. Otázky pokládál Ing, Doubek, který psal také oponentský posudek. Otázky byly na likvidaci materiálů, smlouvu o dílo a detaily v DP. Na likvidaci materiálů student neodpověděl na dotaz ale popsal místa kam by se odpad odvážel. Na dotaz k detailům student odpověděl dostatečně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO