Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je vypracování projektové dokumentace bytového domu ve Vyškově. Budova má čtyři nadzemní podlaží a jedno podzemní podlaží. Objekt disponuje třinácti bytovými jednotkami. Každý z bytů ve čtvrtém podlaží má vlastní terasu. Patra od suterénu po čtvrté podlaží jsou propojena schodištěm a výtahovou šachtou. V podzemí se nachází sklepní kóje, kolárna a skladiště. Na pozemku objektu je dvacet jedna parkovacích míst, z toho dvacet běžných a jedno pro osoby se sníženou schopností pohybu a orientace. Svislé nosné stěny nadzemní části jsou z pórobetonových tvarovek. Podzemní část objektu je řešena ztraceným bedněním. Vodorovné nosné konstrukce jsou prefamonolitické. Střecha je plochá jednoplášťová.
The subject of the bachelor's thesis is the elaboration of the project documentation of an apartment building in Vyškov. The building has four floors above and one underground floor. The building has thirteen housing units. Each of the apartments on the fourth floor has its own terrace. The floors from the basement to the fourth floor are connected by a staircase and an elevator shaft. In the basement there is a cellar, bicycle shed and warehouse. There are twenty-one parking spaces on the plot, twenty of which are common and one for people with reduced mobility and orientation. The vertical load-bearing walls of the above-ground part are made of aerated concrete fittings. The underground part of the building is solved by lost formwork. Horizontal load-bearing structures are prefamonolithic. The roof is flat single skin.
Description
Citation
BÍLEK, Z. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - předseda, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student začal obhajobu bakalářské práce prezentací zpracovávané projektové dokumentace bytového domu. V rámci prezentace bylo představeno: - Umístění objektu s bližším popisem vybrané lokality. - Tvarové a rozměrové řešení objektu. - Dispoziční řešení jednotlivých podlaží. - Konstrukční a materiálové řešení budovy s bližším popisem zvoleného řešení pro jednotlivé konstrukce stavby. Student plynule navázal na dotazy a připomínky oponenta práce. Z důvodu velkého množství dotazů a připomínek jsou zaznamenány pouze vybrané z nich. - Jakým způsobem jste postupoval při návrhu základových konstrukcí? Student neuvedl empirický postup pro návrh výšky základových pasů. - Na západní straně je navržen okapový chodník, na severní straně nikoliv. K čemu okapový chodník slouží, proč není navržen po celém odvodu? Student uvedl jako hlavní funkci okapového chodníku odvádění srážkové vody od objektu. - V technické zprávě autor uvádí, že je původní zemina propustná. Z jakého důvodu zde nebyl navržen vsakovací objekt na dešťové vody? Studen uznal svůj omyl a uvedl alternativní možnost návrhu vsakovacího objektu na pozemku stavby. - Co mají situační výkresy dle platné vyhlášky obsahovat? Student uvedl požadované náležitosti situačního výkresu dle platné vyhlášky o dokumentaci staveb. - Jaký je rozdíl mezi vtokem a vpustí? Student objasnil položený dotaz. - Ve skladbě S8 na terénu uvažujete s kročejovou izolací 2x30 mm, má zde svoje opodstatnění? Vyhoví skladba tepelně technickým požadavkům? Student odpověděl s dalšími nejasnostmi a nepřesnostmi. Nedoplnil vrstvu tepelné izolace tak, aby skladba vyhovovala tepelně technickým požadavkům. - Je s ohledem na energetickou náročnost volba přirozeného větrání vhodné? Student uvedl, že pro budovy, které dle posouzení štítku obálky budovy spadají do kategorie C, lze uvažovat větrání okny a jeho návrh je tedy vhodný. - Jaké veličiny vstupují do výpočtu parkovacích stání? Student komisi během prezentace neuvedl příslušný vzorec popisem jednotlivých veličin.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO