Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace pro provádění novostavby bytového domu. Budova je navržena v lokalitě Pole za pivovarem, v zastavěné části města Vysoké Mýto. Budova je navržena jako samostatně stojící objekt se čtyřmi nadzemními podlažími, nepodsklepená s plochou vegetační střechou. V prvním nadzemním podlaží se nachází šest samostatných garáží, skladové kóje a technické zázemí pro objekt, prostory pro vzduchotechnické jednotky, plynový kotel a ohřev užitkové vody. V dalších podlažích se nacházejí vždy dvě bytové jednotky 4+kk. Každá jednotka má vlastní terasu, skladovou kóji, jednu garáž a jedno venkovní parkovací stání. Pohyb mezi jednotlivými podlažími je umožněn chráněnou únikovou cestou se schodištěm a výtahem, který neslouží k úniku osob. Konstrukční systém budovy je stěnový zděný z keramických tvarovek s integrovaným tepelným izolantem, stropní konstrukce z železobetonových předpínaných panelů. Stavba je z důvodu špatných geologických poměrů založena na základové železobetonové desce.
The subject of this bachelor thesis is the elaboration of project documentation for the constructions, new apartment building. The apartment building is designed in a place called Pole za pivovarem a built-up area of Vysoké Mýto. The building is designed as a free-standing with four above-ground floors, without a basement, with flat green roof. First floor there are six garages, storages and HVAC facilities. Other floor contain two, 4+kk apartment units eache. Every apartment has private loggia, storage space, a garage with space for one car and one outdoor parking place. Individual floors are conected by a protected escape route with a staircase and an elevator. The walls are designed as ceramic blocks with integrated heat insulation. Floor structures are designed as prestressed concrete panels. The building is based on a reinforced concrete foundation slab due to poor parametres of the subsoil.
Description
Citation
LUDVÍK, M. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Karel Šuhajda, Ph.D. - předseda, Ing. Sylva Bantová, Ph.D. - místopředseda, Ing. Václav Pilík - tajemník, Ing. Vladimír Juráň - tajemník, Ing. Petr Jelínek, Ph.D. - člen, Ing. Petra Berková, Ph.D. - člen, Ing. Pavel Příborský - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
představení prezentace - lokalita - dispoziční uspořádání - konstrukční řešení a navržené materiály - vytápění, větrání, dešťové vody - pohledy, členění fasád, orientace ke světovým stranám -------------------------------------------------------- otázky oponenta - proč orientace vaší stavby nekoresponduje s orientací uliční čáry? Student odůvodňuje v závislosti na územním plánu. - proč u kuchyňských linek nejsou otvorové výplně? Student odůvodňuje a popisuje možné řešení. - kudy jsou vedeny vertikální rozvody pro centrální jednotky VZT. Student graficky znázorňuje a popisuje své instalační šachty. - stěny mezi schodišťovým prostorem v 1.NP a ostatními místnostmi nesplňují hodnoty normy. Student popisuje svou chybu ve výpočtu a dokládá opravené posouzení předmětné stěny. - nikde nemáte ve zprávách popsanou, o jakou problematickou základovou zeminu se jedná? Student popsal a vysvětluje v závislosti na zaloření stavby.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO