Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem této bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace pro provádění stavby bytového domu. Navrhovaný samostatně stojící bytový dům se nachází na parcele v katastrálním území Maloměřice (612499) v Brně. Nový objekt respektuje uliční čáru sousední zástavby. Budova je navržená jako tří podlažní a má půdorysný tvar obdélníku. V prvním nadzemním podlaží je situováno společné zázemí domu a dvě garáže se samostatnými vjezdy. Zakladačový systém parkování je zvolen z důvodu úspory místa parkování ve městech. Konstrukce zakladačového systému, vestavěná uvnitř objektu, je zapuštěná do terénu. Každá garáž má parkovací stání pro 4 osobní automobily. Ve druhém nadzemním podlaží se nacházejí 3 bytové jednotky a 3 kóje. Ve třetím nadzemním podlaží jsou 2 bytové jednotky a 2 kóje. Svislé nosné konstrukce jsou navrženy z keramických bloků a železobetonových sloupků. V podzemní části je řešena stavební jáma z vodostavebního betonu a základové pasy z prostého betonu. Stropní konstrukce, dvouramenné a trojramenné schodiště jsou železobetonové, monolitické. Kontaktní zateplovací systém zajišťuje tepelnou izolaci objektu. Jednoplášťová plochá střecha se spádovými klíny zajišťuje odvod dešťové vody.
The aim of this bachelor's thesis is the elaboration of project documentation for the construction of an apartment building. The proposed detached apartment building is located on a plot in the cadastre unit of Maloměřice (612499) in Brno. The new building respects the street line of the neighboring buildings. The building is designed as three-storey and has a rectangular floor plan. On the first floor there is a common background of the house and two garages with separate entrances. The stacking parking system is chosen to save parking space in cities. The construction of the stacking system, built into the building, is sunk into the terrain. Each garage has a parking space for 4 cars. On the second floor there are 3 residential units and 3 cubicles. On the third floor there are 2 residential units and 2 cubicles. The vertical load-bearing structures are designed from ceramic blocks and reinforced concrete columns. In the underground part, there is a construction pit made of hydraulic concrete and foundation strips made of plain concrete. The ceiling structure, two-armed and three-armed staircase are made of reinforced concrete, monolithic. The contact thermal insulation system ensures thermal insulation of the building. A single-skin flat roof with sloping wedges ensures rainwater drainage.
Description
Citation
PAULOVÁ, I. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - předseda, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jindřich Woytela - tajemník, Ing. Vendula Kvapilová - tajemník, Ing. Jindřich Sobotka, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Studentka odprezentovala svoji práci pomocí prezentace a popsal následující části stavby: - Umístění - Situaci - Půdorysné a dispoziční řešení - Konstrukční řešení stavby - Materiálové řešení stavby - 3D vizualizace stavby Na závěr své prezentace studentka zodpověděla otázky oponenta: - Lze provést prostupy střechou? - Z hlediska PBŘ je vhodné umístění ADS u vchodu do bytové jednotky? - Jak je řešeno uložení schodiště z hlediska akustiky? - Jak při betonáži zajistíte odvodňovací kanál? - Lze mít odstupové vzdálenosti požárně bezpečnostního řešení na sousední parcelu? Student s dokonalým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a výborně reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO