Bytový dům Horní

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem bakalářské práce je navrhnout a vypracovat projektovou dokumentaci novostavby bytového domu s téměř nulovou spotřebou energie. Bytový dům se nachází v městské části Štýřice ve městě Brno. Jedná se o samostatně stojící objekt umístěný na svažitém terénu, který se skládá ze tří nadzemních podlaží a jednoho podlaží částečně zapuštěného do terénu. Suterén objektu slouží jako technické zázemí, skladovací prostory a hromadná garáž. Další tři patra jsou určena pro bytové jednotky. Celkem se v bytové domě nachází 14 bytových jednotek. Budova je založena na základových pasech z železového betonu. Stěnový podélný nosný systém je řešen ze ztraceného bednění v 1.S a z keramických tvárnic ve zbylých podlažích. Stropní konstrukce jsou z předpjatých stropních panelů Spiroll. Zastřešení objektu je tvořeno plochou střechou s vegetační vrstvou.
The subject of this bachelor‘s thesis is the design of a new apartment building with almost zero energy consumption and the elaboration of project documentation for the construction. The apartment building is located in city part Štýřice in Brno. It is a detached building located on a sloping terrain. The building consists of three floors and one floor partially embedded into the terrain. The basement will serve as storage space with technical utilities and collective garage. Rest of the apartment house will serve for housing. . In the apartment building are 14 flats. The building is based on foundation strips made of reinforced concrete. Construciton of vertical supporting are made of ceramic block Porotherm. The ceilings are from prefabricated panels Spiroll. The roof of the building consists of a flat roof with a vegetation layer.
Description
Citation
PAVLOVSKÝ, D. Bytový dům Horní [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Miloš Lavický, Ph.D. - předseda, Ing. Radim Kolář, Ph.D. - místopředseda, Ing. Petra Vorlíčková - tajemník, Ing. Martin Pilinszki - tajemník, Ing. Monika Manychová, Ph.D. - člen, Ing. Ondřej Fuciman, Ph.D. - člen, Ing. Miloslav Novotný - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student předvedl svou práci pomocí powerpointové prezentace. Během obhajoby práce uvedl: - umístění stavby, lokalitu, - základní půdorysy objektu, popis provozu, - konstrukční řešení stavby, - materiálové řešení stavby, - pohledy a 3D vizualizaci objektu. Student dále objasnil a zodpověděl následující dotazy a připomínky oponenta práce: - koordinační situační výkres - řez A-A´- tepelný most - skladba konstrukcí D.1.1.23 - základy - vyztužování a vyhloubení stav. jámy - požárně nebezpečný prostor - výpočty tepelné techniky - Rsi a Rse pro typy střešní konstrukcí Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO