Bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce je zpracování projektové dokumentace pro provedení stavby bytového domu situovaného ve městě Krnov. Novostavba bytového domu je navržena jako čtyřpodlažní, samostatně stojící, zcela podsklepená, zastřešená nepochozí jednoplášťovou plochou střechou s hydroizolačním souvrstvím z asfaltových pásů. Objekt je členěn na suterén, ve kterém se nachází prostorné sklepní kóje připadající ke každé bytové jednotce, a tři nadzemní podlaží s pěti bytovými jednotkami o velikost 2+kk, 3+kk a 4+kk. Součástí domu jsou také zahradní terasy, balkóny a prostorná střešní terasa. Konstrukční systém objektu je navržen jako zděný, příčný, stěnový z broušených cihelných bloků a bednících tvarovek. Stropní konstrukce jsou skládané z nosníků a cihelných vložek s nadbetonávkou. Fasáda je řešena systémem kontaktního zateplovacího systému ETICS s povrchovou omítkou bílé barvy a s dominantním obložením z pásku imitující cihly. Objekt je založen na základových pasech.
The aim of bachelor thesis is to elaborate the project documentation for realization of new apartment house located in the town of Krnov. The new detached apartment house has 4 floors, detached and has basement. Roof is covered with a non-walkable skin flat roof and a waterproofing layer made of asphalt strips. The object has basement where are spacious cellar rooms which belongs to each apartment. The building includes 5 apartments about different sizes. 2 bedrooms with kitchen, 3 bedrooms with kitchen and 4 bedrooms with kitchen. The garden terraces, balconies and spacious roof terrace are part of house. The construction system is designed as a brick, transverse, wall is made of cut brick blocks and formwork. The ceiling construction contains girder and brick inserts with poured concrete. The contact thermal insulation system ETICS is installed in facade of building. Facade with white surface plaster and with a dominant lining of tape imitating bricks. The building is based on foundation strips.
Description
Citation
POLEDNÍKOVÁ, H. Bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - předseda, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jindřich Woytela - tajemník, Ing. Daniel Skřek - tajemník, Ing. Karel Čupr, CSc. - člen, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Studentka odprezentovala svoji práci pomocí prezentace a popsala následující části stavby: - Umístění - Situaci - Půdorysné a dispoziční řešení - Konstrukční řešení stavby - Materiálové řešení stavby - 3D vizualizace stavby Na závěr své prezentace studentka zodpověděla otázky oponenta: - Chybí dimenze stávajících inženýrských sítí. Nejsou zakreslena ani jinak popsána ochranná pásma sítí. - Je ověřen rozměr retenční nádrže a vsakovacího tělesa? - Není jednoznačný způsob odvodnění zpevněných ploch. - V koordinačním situačním výkrese chybí rozhledový trojúhelník. - Jaký je maximální podélný a příčný sklon pro osoby se sníženou schopností pohybu? - Chybí čistící zóna u vstupu do budovy. - Čím se bude stabilizovat střešní plášť? - Minimální tloušťka TI. Je navržena pouze na požadované hodnoty. - Čím se chrání asfaltová hmota HI vrstvy střechy? - Pohledy - absence poštovního a zvonkového tabla. - Není zbytečné ve skladbě ploché střechy aplikovat na spodní líc stropního systému omítku, když máte současně navržen sádrokartonový podhled. - Chybí naznačení nadbetonávky na prefa-monolitický strop? - Vytažení tepelné izolace soklu výš a přetáhnout purenitový profil. Student s velmi dobrým přehledem zaujímal odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagoval i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO