Dřevostavba RD z CLT panelů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Bakalářská práce se zabývá návrhem dvoupodlažní, podsklepené dřevostavby rodinného domu. Konstrukční systém domu je z CLT panelů, konkrétně ze systému Novatop. Podzemní podlaží je ze ztraceného bednění a stropu z tras nosníků. Fasáda domu je zateplena systémem ETICS s tenkovrstvou omítkou. Stěny garáže tvoří provětrávanou fasádu. Zastřešení objektu je řešeno šikmou střechu, střecha nad garáží je navržena jako plochá extenzivní vegetační střecha. Objekt je prostorný a nabízí dostatek místa pro pětičlennou rodinu. První nadzemní podlaží tvoří komunikační část domu, je zde pokoj pro hosty, koupelna, kuchyň s obytným prostorem. Na obývací pokoj navazuje venkovní terasa s pergolou. V druhém nadzemním podlaží jsou pokoje, ložnice a koutek na čtení. V podzemní části domu je kotelna.
This bachelor thesis focuses on design of two-storey wooden house with a basement. The structural system of the house is made from CLT panels- system Novatop. The basement is made of permanent formwork. The facade of a house is insulated with the ETICS system. The facade of the garage forms ventilated facade. The building is roofed by a pitched roof. The roof above the garage is made as a flat extensive green roof. The building is spacious and offers a lot of space for a family of five. The first floor forms the communication part of the house. There is a guest room, bathroom, kitchen with a living room. The living room is connected to an outdoor terrace with a pergola. On the second floor, there are rooms, a bedroom and a special place for reading. In the basement, there is a bolier-room.
Description
Citation
ŠNAJDÁRKOVÁ, Z. Dřevostavba RD z CLT panelů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Jan Pěnčík, Ph.D. - předseda, Ing. David Bečkovský, Ph.D. - místopředseda, Ing. Ondřej Nespěšný - tajemník, Ing. Michal Navrátil - tajemník, Ing. František Vajkay, Ph.D. - člen, Ing. Markéta Sedláková, Ph.D. - člen, Ing. Eva Fajkusová - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Studentka si připravila prezentaci projektu dřevostavby RD z CLT panelů. Prezentace obsahovala popis zájmového území, situaci objektu, popis objektu, dispoziční řešení podlaží, konstrukční systém s popisem materiálů, architektonické řešení a vizualizace exteriéru. Studentka si připravila odpovědi v reakci na otázky oponenta. Byly položeny další doplňující otázky: Jak je připojen hambálek ke krokvím? Co přenáší hambálek za sílu? Jakým způsobem je navržena hloubka základů, popis výpočtu? St: vypočítala zatížení, únosnost zemin. Jak jste určila požární odolnost panelů? St: výrobce. Z čeho je CLT panel složený a skladba stěny? Je skladba stěny certifikovaná? Proč jste navrhla plynový kondenzační kotel? Studentka s velmi dobrým přehledem zaujímala odborná stanoviska ke všem připomínkám oponenta a velmi dobře reagovala i na všechny otázky členů komise, které byly k obhajované práci položeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO