Bytový dům v Lipníku nad Bečvou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Cílem bakalářské práce bylo zpracovat projektovou dokumentaci pro provádění novostavby bytového domu v Lipníku nad Bečvou. Samostatně stojící objekt je čtyřpodlažní, nepodsklepený. Objekt se nachází na rovném terénu. První patro slouží pro vstup do objektu a také jako technické zázemí budovy, součástí jsou 4 garáže. Vertikální doprava zajištěna schodištěm a výtahem umístěným v zrcadle schodiště. V dalších patrech se nachází 9 bytů o různé ploše a dispozici. V 2.NP se nachází bezbariérový byt. Ve 4. patře se nachází prostorná střešní terasa. Konstrukční systém objektu je podélný, zděný z vápenopískových tvárnic Silka. Zateplení objektu je řešeno jako kontaktní zateplovací systém ETICS. Vodorovná konstrukce je navržena jako filigránový strop. Jednoplášťová plochá střecha s povrchovou vrstvou PVC folie. Fasádní barvy jsou v odstínu bílé a hnědé. Bakalářská práce zahrnuje dále také studie, výkresy, technické zprávy dokumentace pro provedení stavby, požárně bezpečnostní řešení posouzení stavební fyziky. Cílem bylo vytvořit funkční bytový dům, který bude navrhnutý podle platných norem a požadavků.
The goal of bachelor thesis was to prepare project documentation for realization of new apartment house in Lipník nad Bečvou. The detached building has 4 floors without basement. The object is located on flat terrain. In the first floor is common entrance into building, also as technical building equipment room and 4 garages. There is a staircase and an elevator located in the core of the building. On the others floors of the building are 9 apartments about various size and layout. On the second floor is located barrier free apartment. On the 4th floor is spacious roof terrace. The construction system of the building is longitudinal, built by sand lime blocks Silka. The object is equipped by contact thermal insulation system ETICS. The horizontal structure is designed as a filigree ceiling. Single-skin flat roof is covered by surface layer of PVC foil. Colors of facade are in shades of white and brown. The bachelor's thesis includes studies, drawings, technical reports of documentation for the construction and fire safety solutions for the assessment of building physics.The aim was to accomplish functional apartment house which will be designed according to applicable standards and requirements.
Description
Citation
ŠPUNAROVÁ, I. Bytový dům v Lipníku nad Bečvou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
prof. Ing. Milan Ostrý, Ph.D. - předseda, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jan Vystrčil - tajemník, Ing. Klára Hobzová - tajemník, Ing. Jan Müller, Ph.D. - člen, Ing. Marie Rusinová, Ph.D. - člen, Ing. Bohuslav Brukner - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Studentka začala obhajobu bakalářské práce prezentací zpracovávaného projektu. V rámci prezentace bylo popsáno: - Osazení objektu na pozemek a okolní lokalita stavby. - Popis dispozičního řešení jednotlivých podlaží. - popis konstrukčního řešení stavby. - způsob zateplení obálky budovy - Závěrem studentka představila vizualizace objektu. Studentka navázala na otázky oponenta bakalářské práce. - Za jakých podmínek je možné osadit podlahovou vpust do garáže? - Na detailu terasového vtoku, půdorysu 4. NP a střechy popište odvodnění terasy. Jaký je hlavní rozdíl mezi terasovým a střešním vtokem? - Jaký druh polystyrenu byl uvažován v detailu D napojení balkonu, který je popsán jako "soklový polystyren"? - Na skladbě podlahy na terénu popište funkci separační geotextilie mezi hydroizolací a tepelnou izolací. Studentka odpověděla na položené dotazy bez problémů, připomínky zdůvodnila pouze s drobnými nejasnostmi.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO