Novostavba bytového domu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Zadáním mé bakalářské práce je vypracování projektové dokumentace pro provádění stavby novostavby bytového domu v Chrudimi v nové lokalitě bytových dům Na Špici. Bytový dům má pět nadzemních pater a je nepodsklepený. Poslední páté nadzemní je ustoupené s přilehajícími terasami. V prvním nadzemí se nacházejí prostory zádveří, vstupní chodby, kočárkárna s kolárnou, schodišťový prostor , sklepní koje, dvě technické místnosti a dvě vnitřní garážové stání. V první nadzemní podlaží jsou čtyři bytové jednotky. V třetím podlaží se nacházejí čtyři bytové jednotky. Ve čtvrtém bytovém podlaží se nacházejí tři bytové jednotky. V pátém podlaží se nachází dvě bytové jednotky s terasami, která je řešena jako jednoplášťová plochá střecha pochozí. Objekt je zastřešen zelenou jednoplášťovou plochou střechou. Konstrukční systém bytového domu je zděnný z keramických tvárnic. Objekt je zateplen vnějším kontaktním zateplovacím systémem ETICS z čedičové vlny. Založení bytového domu bude na desce ze základovými pasy.
The assignment of my bachelor's thesis is the elaboration of project documentation for the construction of a new apartment building in Chrudim in a new location named Na Špici. The apartment building has five floors and no basement. The last fifth above-ground is receded with adjacent terraces. In the first floor there are vestibules, entrance corridors, a carriage house with a bicycle shed, a stairwell, a cellar, two technical rooms and two indoor garage spaces. There are four residential units on the first floor. On the third floor, four residential units are being changed. Three residential units are on the fourth apartment floor. On the fifth floor there are two residential units with terraces, which are designed as a single-skin flat roof for walking. The building is covered with a green single-skin flat roof. The construction system of the apartment building is made of ceramic blocks. The building is insulated with an external contact thermal insulation system ETICS made of basalt wool. the foundation of the apartment building will be on a board with foundation strips.
Description
Citation
JIRÁČEK, D. Novostavba bytového domu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - předseda, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jindřich Woytela - tajemník, Ing. Daniel Skřek - tajemník, Ing. Karel Čupr, CSc. - člen, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2021-06-15
Defence
Student odprezentoval svoji práci pomocí prezentace a popsal následující části stavby: - Umístění - Situaci - Půdorysné a dispoziční řešení - Konstrukční řešení stavby - Materiálové řešení stavby - 3D vizualizace stavby Na závěr své prezentace student zodpověděl otázky oponenta: - K čemu slouží kročejová izolace v podlaze? - S: K utlumení přenosu kročejového hluku - teorie. Ukázka návrhu a doložení výpočtu. - Co představuje číslo 150 v označení expandovaného polystyrenu EPS 150S? - S: Úroveň napětí v tlaku. - Jaké jsou druhy hodnot součinitele tepelné vodivosti? Jaký druh byl použit? - S: Ukázka výpočtu. Použití deklarované lambdy. - Za jakých podmínek lze osadit podlahovou vpusť do garáže? - S: Dvě řešení. V BP bezodtoková podlahová vpusť. - Na detailu střešního vtoku popište fungování kontrolní baňky? - S: Popsáno. - K čemu se ve stavebnictví používá "Lehmanův vzorec"? - S: Popsal. - Jakým způsobem je kotvena tepelná izolace v navrženém obvodovém zdivu? - S: Popsal. - Dopracování příloh na vyžádání oponenta - detaily, poster. Na připomínky oponenta reagoval student přijatelným způsobem, na otázky položené členy komise k předložené práci odpovídal poněkud nejistě, některé z nich nebyl schopen zodpovědět zcela uspokojivě.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO