Štípací zařízení pro smykem řízený nakladač

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Cieľom tejto bakalárskej práce je stručná, kritická rešerš typov štiepačiek pre šmykom riadený nakladač na trhu a vytvorenie vlastného koncepčného návrhu pre zadané parametre. Práca je rozdelená do piatich kapitol. Prvá kapitola sa sústredí na rešerš, v druhej kapitole je popísaný vlastný návrh a v tretej je silovým rozborom uskutočnená kontrola funkčnosti. V štvrtej kapitole je vyriešená pevnostná kontrola dôležitých častí a na záver je v piatej kapitole skontrolovaná stabilita celého stroja.
The aim of this bachelor thesis is a brief, critical search of the types of skid steer loader log splitters on the market and the creation of a custom conceptual design for the specified parameters. The thesis is divided into five chapters. The first chapter concentrates on the market research, the second chapter describes the custom design and the third chapter is a force analysis to check the functionality of the splitter. In the fourth chapter the strength check of the important parts is solved and finally in the fifth chapter the stability of the whole machine is checked.
Description
Citation
JAGNEŠÁK, P. Štípací zařízení pro smykem řízený nakladač [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
doc. Ing. Miroslav Škopán, CSc. (předseda) doc. Ing. Pavel Novotný, Ph.D. (místopředseda) Ing. Martin Kubín, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Špička, CSc. (člen) Ing. Lukáš Zeizinger, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Student prezentoval svou závěrečnou práci a odpověděl na otázky oponenta. Dále odpovídal na dotazy členů zkušební komise: 1) Provozní požadavky na štípací zařízení. Olejové hospodářství vybraného stroje. - částečně zodpovězeno 2) Podélná a příčná stabilita nakladače. - zodpovězeno 3) Způsob zajištění štípaného dřeva proti vybočení. - zodpovězeno Student svou závěrečnou práci obhájil.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO