Analýza dat Condition Monitoringu pro potřeby Key Performance Indicators (KPI)

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Bakalářská práce se zabývá analýzou sekundárních dat z technologie condition monitoring za účelem stanovení a vyhodnocení klíčových ukazatelů výkonnosti, zkráceně KPI (z anglického Key Performance Indicators), a jejich trendů. První část práce se zaměřuje na rešerši problematiky condition monitoring a klíčových ukazatelů výkonnosti. Dále je v teoretické části zahrnut průzkum trhu na poli softwarových produktů pro zpracování a analýzu dat. Praktická část bakalářské práce se zabývá výběrem vhodného softwarového produktu pro analýzu a vizualizaci dat, přípravou, zpracováním a analýzou dat, stanovením klíčových ukazatelů výkonnosti, vizualizací těchto ukazatelů, stanovením trendů ukazatelů a vztahů mezi jednotlivými ukazateli. Na základě výsledků z praktické části jsou vyvozena doporučení týkající se klíčových ukazatelů výkonnosti pro energetickou společnost, která poskytla data pro realizaci této bakalářské práce.
This bachelor’s thesis deals with secondary Condition Monitoring data analysis to measure Key Performance Indicators (KPIs). First part of the thesis contains a research necessary to understand the problematics of condition monitoring technology and Key Performance Indicators. Also, the theoretical part includes a research on suitable data analysis software. The practical part of the thesis deals with choosing a data analysis software, data processing and data analysis and Key Performance Indicators measurement. Then visualizations are made and trends are measured. Based on the results from the practical part, a recommendation in matter of KPIs is made for the company, which provided the data, on which this bachelor’s thesis was realized.
Description
Citation
KELBL, J. Analýza dat Condition Monitoringu pro potřeby Key Performance Indicators (KPI) [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. RNDr. Ing. Miloš Šeda, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Miloš Hammer, CSc. (místopředseda) Ing. Jakub Kůdela, Ph.D. (člen) doc. Ing. Simeon Simeonov, CSc. (člen) Ing. Ivana Hromková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Student odprezentoval svoji bakalářskou práci. Po skončení prezentace odpověděl na doplňující otázky. Dotazy oponenta: 1. V práci bych očekával vzhledem ke skutečnosti, že jde o reálné provozní data výrobní společnosti také vyjádření a zhodnocení zadané problematiky, zahrnující zpětnou vazbou na zpracovanou analýzu. Jaká je tato zpětná vazba? 2. Lze zkrácením intervalů analýzy nebo online vyhodnocováním docílit většího vlivu na zvýšení efektivity výroby a úsporu finančních nákladů?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO