Komparace zdanění vybrané právnické osoby v České republice a v Irsku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá zdaňováním příjmů právnických osob, konkrétně akciové společnosti. Práce je rozdělena do třech částí, ve kterých sumarizuje teorii daní jako takových, s důrazem kladeným na korporátní daň, a tyto poznatky jsou dále aplikovány na českou akciovou společnost. Je provedena komparace daňových systému a korporátní daně v České republice a Irsku, a stanovena daňová povinnost a z ní vyplývající návrhy pro budoucnost.
This Master‘s thesis deals with legal person taxation, namely public limited company. The work is divided into three parts in which the theory of taxes as such is summarised, with emphasis put on corporation tax, and this knowledge is further applied to Czech public limited company. The tax system and corporation tax in Ireland is compared to the one in Czech Republic, and tax liability is assessed, with suggestions for future following from that.
Description
Citation
DUBNOVÁ, T. Komparace zdanění vybrané právnické osoby v České republice a v Irsku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Veronika Solilová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslava Rajchlová, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Otázky oponenta: odpovězeno. Ing. Nina Bočková, Ph.D.: Jaká je výše daně z nemovitosti v Irsku? V ČR je podrován výzkum a vývoj, je nějaká obdobná podpora i v Irsku? Odpovězeno. doc. Ing. Veronika Solilová, Ph.D.: Uvádíte, že v případě daného podniku by byla v ČR nižší míra zdanění než v Irsku, dívala jste se, jaké výhody dává smlouva o zamezení dvojího zdanění českého daňovému poplatníkovi? Odpovězeno. prof. Ing. Mária Režňáková, CSc.: Proč jste si vybrala danou společnost? Jaká je konkurence v Irsku v českých produtech z pivovarnictví? Jaká je po nich poptávka? Odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO