Komparace korporátní daně v České republice a v Rakousku pro vybranou společnost

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato diplomová práce se zaměřuje na porovnání korporátní daně v České republice a Rakousku. Teoretická část pojednává obecně o daních a daňových soustav obou států. Další část je zaměřena na analýzu a komparaci korporátní daně v České republice a Rakousku. Tato problematika je dále znázorněna na vybrané firmě ke zdaňovacímu období roku 2020. Nakonec je navržen postup pro další podnikání této firmě.
This diploma thesis focuses on the comparison of corporate tax in the Czech Republic and Austria. The theoretical part deals in general with the taxes and tax systems of both countries. The next part is focused on the analysis and comparison of corporate tax in the Czech Republic and Austria. This issue is further illustrated on the selected company for the tax period 2020. Finally, is proposed a procedure for the further business of the company.
Description
Citation
HAVLOVÁ, M. Komparace korporátní daně v České republice a v Rakousku pro vybranou společnost [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ondřej Žižlavský, Ph.D. (místopředseda) JUDr. Ing. Jan Kopřiva, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Posudek vedoucího práce - doc. Ing. Eva Lajtkepová, Ph.D - nejsou Posudek ponenta - Ing. Lucie Markova - zodpovězeno Ing. Jan Pěta, Ph.D. Kdo ponese poštovní náklady při objednání zásilky z ČR do Rakouska ? - zodpovězeno doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D Srovnání daňově uznatelných nákladů na reprezentaci v České republice a Rakousku? - částečně zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO