Optimalizace daňové zátěže koncernu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce pojednává o návrhu doporučení, jež povedou k úspoře na dani z příjmů právnických osob u vybraného koncernu. Teoretická část je zaměřena na právní rámec zdanění právnických osob a vymezení základních oblastí, ve kterých je možné provádět daňovou optimalizaci. Je zde také vymezen koncern, jeho formy a metody uspořádání a je popsána jeho souvislost v mezinárodním kontextu. V praktické části jsou aplikovány získané poznatky na data o vybrané společnosti a je provedena analýza v daných oblastech optimalizace, přičemž jsou formulována doporučení vedoucí ke snížení daňové povinnosti společnosti.
The diploma thesis deals with a proposal of recommendations that will lead to tax reduction in corporate income tax for a selected concern. The theoretical part is focused on the legal framework of corporate taxation and the definition of basic areas in which it is possible to perform tax optimization. Thesis also defines the concern, its forms and methods of organization and describes its connection in the international context. In the practical part, the acquired knowledge is applied to the data about the selected company and an analysis is performed in the given areas of optimization, while recommendations are formulated leading to a reduction of the company’s tax liability.
Description
Citation
STRATILOVÁ, A. Optimalizace daňové zátěže koncernu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
bez specializace
Comittee
prof. Ing. Miloš Tumpach, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Svirák, Dr. (člen) doc. Ing. Marek Zinecker, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pěta, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Otázky vedoucího práce – nejsou Otázky oponenta - částečně odpovězeno doc. Ing. Vojtěch Bartoš, Ph.D. V jakých jednotkách máte vyjádřené ukazatele v tabulce č. 27? - neodpovězeno Ing. Jan Pěta, Ph.D. Setkala jste se v praxi se stravenkovým paušálem? Využila sledovaná společnost možnosti upravy odpisu? - částečně odpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO