Stanovení transferové ceny u manažerských služeb

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se věnuje problematice stanovení transferových cen u manažerských služeb mezi spojenými osobami. Práce obsahuje teoretické vymezení základních pojmů a analýzu právní úpravy. Obsahem analytické části práce je analýza současného stavu a rozbor judikatury. Teoretická východiska práce jsou aplikována v návrhové části na modelovém příkladu, který se zabývá stanovením transferové ceny za manažerské služby mezi tuzemskými spojenými osobami.
The master´s thesis deals with the issue of setting transfer prices for management services between associated enterprises. The thesis contains a theoretical definition of basic concepts and analysis of legislation. The content of the analytical part of the thesis is the analysis of the current state and analysis of case law. The theoretical background is applied in the practical part to a model example which is determined by setting transfer price for management services between internal associated enterprises.
Description
Citation
PEVNÁ, D. Stanovení transferové ceny u manažerských služeb [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Účetnictví a finanční řízení podniku
Comittee
prof. Ing. Mária Režňáková, CSc. (předseda) doc. Ing. Veronika Solilová, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaroslava Rajchlová, Ph.D. (člen) Ing. Michal Karas, Ph.D. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Otázky vedoucího: odpovězeno Otázky oponenta: odpovězeno doc. Ing. Veronika Solilová, Ph.D.: Může se stát, že správce daně nebude akceptovat závazná posouzení z důvodu pandemie? Jak má v současné situaci daňový poplatník postupovat? Funkční a riziková analýza v případě manažerských služeb, co je v ní klíčové? Odpovězeno s výhradami. prof. Ing. Mária Režňáková, CSc.: K čemu slouží funkční a riziková analýza? Jak plánujete diplomovou práci využít v praxi? Odpovězeno.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO