Vliv mazacích kapalin na průvodní veličiny tváření závitů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Hlavní náplní této práce bylo porovnat používané procesní kapaliny ve strojírenství se zaměřením se na polymerní a aditivní kapaliny. Vybrané polymerní a nanoaditivní kapaliny byly porovnány na základě zkoušky tváření závitů, během které byly testovány různé koncentrace jednotlivých kapalin. Všechna data z experimentů byla hodnocena a posuzována z hlediska jejich vlastností a doporučena pro další praxi.
The main task of this work was to compare the being used process fluids in mechanical engineering with a focus on polymer and additive fluids. Selected polymer and nanoadditive fluids were compared based on a thread forming test, during which different concentrations of individual fluids were tested. All data from experiments were evaluated, assessed in terms of their properties, and recommended for further practice.
Description
Citation
VNUKOVÁ, Z. Vliv mazacích kapalin na průvodní veličiny tváření závitů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Viktor Kreibich, CSc. (člen) Ing. Martin Petrenec, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Maixner, MBA (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. Uveďte, co nastane při porušení grafénových vrstev v místě lubrikovaného kontaktu. Jaký bude vliv na celkový mazací účinek? - zodpovězeno 2. Jaké bude ekonomické posouzení návratnosti těchto lubrikantů při nasazení v průmyslové praxi? - zodpovězeno 3. Lze najít i negativní dopad použitých nanoaditivních nebo polymerních lubrikantů na lidský organismus? - zodpovězeno 4. Jak jste se dostala k realizaci tohoto tématu? - zodpovězeno 5. Vysvětlete prosím metodu MQL. - zodpovězeno 6. Jaká je struktura oceli? - zodpovězeno 7. Je to zakalená nebo zušlechtěná ocel? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO