Optimalizace výrobního procesu přesného obráběného dílu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá optimalizací řezných podmínek při obrábění přesného dílu v hromadné výrobě. V praktické části diplomové práce je porovnán hrubovací nástroj s vyměnitelnými břitovými destičkami s nově implementovanou hrubovací frézou. Je analyzováno vzniklé opotřebení na obou nástrojích. Dále je provedena analýza drsnosti obrobeného povrchu pomocí frézovacího nástroje. Výstupem práce je získání optimálních řezných parametrů za účelem dosažení minimální drsnosti obrobeného povrchu.
This master‘s thesis deals with optimization of cutting conditions when machining of precise parts in mass production. In experimental part of this thesis is a comparison of the roughing tool with indexable cutting inserts with the new implemented milling cutter. Tool wear of both roughing tools has been analysed. The surface roughness analysis after machining with the face milling cutter was performed. The output of this work is to obtain optimal cutting conditions to gain a minimum surface roughness.
Description
Citation
KOLOMÝ, Š. Optimalizace výrobního procesu přesného obráběného dílu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Píška, CSc. (předseda) doc. Ing. Josef Sedlák, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Viktor Kreibich, CSc. (člen) Ing. Martin Petrenec, Ph.D. (člen) Ing. Vladimír Maixner, MBA (člen)
Date of acceptance
2021-06-17
Defence
Diplomant seznámil komisi s obsahem a výsledky své diplomové práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise: V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: 1. V práci na str. 65 uvádíte, že: „Společně se zavedením nové technologie, tj. hrubovací frézy, byla zavedena ještě jedna změna ve výrobní technologii.“ O jakou změnu ve výrobní technologii se jedná? - zodpovězeno 2. Jaká je četnost prováděných kontrol a jaké rozměry se na dílu kontrolují? - zodpovězeno 3. Jak velká nepřesnost při upínání řezných nástrojů pomocí tepelného upínače je tolerovaná? - zodpovězeno 4. Jakým způsobem se provádí měření rozměrové korekce na řezném nástroji? - zodpovězeno 5. Jaká je zmetkovitost ve výrobě? - zodpovězeno 6. Máte finančně výčísleno odstávku linky? - zodpovězeno 7. Tušíte jak niob zlepšuje vlastnosti oceli? - zodpovězeno 8. Tušíte kolik je uhlíku v oceli? - zodpovězeno 9. Je zde nějaká úměra množství Niobu a Titanu? - zodpovězeno 10. Jaký je výrobce vyměnitelných břitových destiček? - zodpovězeno 11. Fréza je dodávána jakou firmou? - zodpovězeno 12. Proč nejsou jednotlivé díly sestavy ze stejného materiálu? - zodpovězeno 13. Co je teplotně odolnější: příruba nebo válec? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO