Monitorování spotřeby elektrické energie s využitím Bluetooth

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
F
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je navrhnout a implementovat prototyp systému na monitorování spotřeby elektrické energie. Měření je prováděno na impulsním výstupu elektroměru s využitím IoT mikrokontroléru Dialog Semiconductor DA14531. Naměřené hodnoty jsou pomocí technologie Bluetooth Low Energy pravidelně odesílány na počítač Raspberry Pi, kde jsou dále zpracovány a vizualizovány.
The purpose of this thesis is to design and implement a system used for monitoring of energy consumption. The measurement is done on pulse output of the electricity meter using IoT microcontroller Dialog Semiconductor DA14531. The Measured values are send to computer Raspberry Pi using Bluetooth Low Energy. Here the data is processed and visualized.
Description
Citation
BARTOŇ, O. Monitorování spotřeby elektrické energie s využitím Bluetooth [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Libor Polčák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Komise shledala nedostatky práce (není splněno zadání, neadekvátní  rozsah technické zprávy) natolik závažné, že se práci rozhodla hodnotit jako nevyhovující. Otázky u obhajoby: Testoval jste vámi navržené řešení s reálným elektroměrem, který je vybaven optickou indikací odebírané elektrické energie? Bylo by toto řešení vůbec funkční? Můžete prosím uvést stručný přehled obdobných řešení pro vzdálené monitorování spotřeby elektrické energie a srovnat je s vaším realizačním výstupem co se např. použité vestavěné platformy (mikrokontroleru) týče? Souhlasíte s výtkami oponenta? Mohl byste prosím podrobněji popsat navržené řešení? Existovalo vytvořené zařízení celou dobu formou prezentovaného prototypu? Jakou má implementované zařízení spotřebu?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO