Inteligentní bezpečnostní kamera založená na Raspberry Pi

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cieľom práce je vytvoriť Pan-Tilt-Zoom bezpečnostnú kameru skonštruovanú pomocou Raspberry Pi a kamerového modulu. Výsledná kamera podporuje podstatnú časť ONVIF štandardu. Softvér kamery je implementovaný v Pythone a čiastočne v Node.js. Kamerový modul zachytáva zorné pole o veľkosti 200 stupňov. Zachytený obraz je pomocou prvkov počítačového videnia - knižnica OpenCV pre Python prevedený na simuláciu Pan-Tilt-Zoom kamery. Výsledný obraz bude možné ovládať a pozorovať v sieťovom nahrávacom zariadení Shinobi.
The aim of this thesis is to create Pan-Tilt-Zoom security camera which will be constructed from Raspberry Pi and camera module. Camera tries to be compliant with ONVIF standard. Software of this camera is implemented in Python and partially in Node.js. Camera module captures 200 degrees field of view. Captured image is transferred as simulation of Pan-Tilt-Zoom camera with the help of computer vision - library OpenCV for Python. The resulting image will be possible to control and watch in network video recorder called Shinobi. 
Description
Citation
VINARČÍK, P. Inteligentní bezpečnostní kamera založená na Raspberry Pi [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Peter Chudý, Ph.D., MBA (místopředseda) Ing. František Grézl, Ph.D. (člen) Ing. Martin Hrubý, Ph.D. (člen) Ing. Libor Polčák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm E. Otázky u obhajoby: Vysvětlete koeficienty v rotační matici (str. 34), kterou používáte v OpenCV funkci undistortImg(). Rozlišení Shinoba kamery je na 200 stupňů docela malé. Jaké je rozlišení simulované pan-tilt-zoom kamery? Lze rozlišení kamery změnit? Jakou metodu interpolace využívají funkce, které vytváří obraz simulované kamery? Můžete ukázat práci s rotační matici ze str. 34? Jaký je výsledek vaši práce? Co bylo během řešení nejtěžší? V čem je vaše kamera "inteligentní"?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO