Malý bytový dům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem této bakalářské práce je návrh vypracování projektové dokumentace bytového domu pro stavební povolení a provádění stavby. Uvažovanou oblastí pro navrhovaný objekt je soustava parcel v katastrálním území Sadová v Brně (jihomoravský kraj). Jedná se o částečně podsklepený objekt se třemi nadzemními podlažími, který je umístěn v mírném svahu. V objektu je navrženo 12 bytových jednotek různých dispozic, z čehož jeden byt je uzpůsoben pro osoby s tělesným postižením. Součástí bytů jsou lodžie, balkóny nebo terasy, což poskytuje nadstandartní výhled na okolí. K objektu náleží i venkovní parkovací stání. Jako nosné i nenosné zdivo jsou navrženy vápenopískové cihly, stropní konstrukce jsou navrženy monolitické železobetonové. Objekt bude zateplen pomocí kontaktního zateplovacího systému ETICS. Fasádní barvy budou voleny v odstínech bílé a šedé. Objekt dále disponuje výtahem a železobetonovým schodištěm.
The subject of this bachelor's thesis is a proposal for the elaboration of project documentation for an apartment building for a building permit and construction. The considered area for the proposed building is a system of plots in the cadastral area of Sadová in Brno (South Moravian Region). It is a partially basement building with three floors, which is located on a slight slope. The building has 12 residential units of various layouts, of which one apartment is adapted for people with disabilities. The apartments have loggias, balconies or terraces, which provides an above-standard view of the surroundings. The building also has an outdoor parking spaces. Lime-sand bricks are designed as load-bearing and non-load-bearing masonry, and monolithic reinforced concrete ceilings are designed. The building will be insulated using the ETICS contact thermal insulation system. Facade colors will be chosen in shades of white and gray. The building also has an elevator and a reinforced concrete staircase.
Description
Citation
KONEČNÝ, P. Malý bytový dům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
doc. Ing. Miloš Kalousek, Ph.D. - předseda, Ing. Lukáš Daněk, Ph.D. - místopředseda, Ing. Jindřich Woytela - tajemník, Ing. Vendula Kvapilová - tajemník, Ing. Jindřich Sobotka, Ph.D. - člen, Ing. arch. Ivana Utíkalová - člen, Ing. Zdeněk Janík - člen,
Date of acceptance
2021-06-14
Defence
Student odprezentoval svoji práci pomocí prezentace a popsal následující části stavby: - Umístění - Situaci - Půdorysné a dispoziční řešení - Konstrukční řešení stavby - Materiálové řešení stavby - 3D vizualizace stavby Na závěr své prezentace student zodpověděl otázky oponenta: - Uložení schodiště a podest s ohledem na kročejový hluk. - Halfen prvky zvukové izolace. - Objasněte volbu základových kcí. Jaký typ zeminy je uvažován při návrhu? - S ohledem na výpočet a také na zeminu. - Železobetonová základová kce je přímo na rostlém terénu. - Chyba, má být podkladní beton. - Vedení instalací v kuchyních. - Instalační předstěny. - Objasnění místnosti 305, 306. - S ohledem na špinavou zónu. - Jak je řešena retence dešťových vod? Jak je nakládáno s nadbytečným množstvím dešťových vod? - - Jak je řešeno odvodnění parkoviště? - Zatravňovací bloky, dále není řešeno. Na připomínky oponenta reagoval student nepřesvědčivě, svoje řešení obhajoval nejistě a nebyl schopen je přijatelně zdůvodnit. Rovněž otázky položené členy komise nezodpověděl zcela dobře.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO