Ekonomická efektivnost veřejného investičního projektu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá ekonomickou efektivností veřejného investičního projektu, která je hodnocena pomocí analýzy užitků a nákladů. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy týkající se dané problematiky a popsán postup hodnocení veřejného projektu použity v případové studii. Ve studii je hodnocen projekt novostavby rozhledny na Velké Deštné v Orlických horách. Finanční a ekonomická analýza byla provedena na základě zjištěných vstupních hodnot. Dalším prvkem byla citlivostní analýza s cílem odhalit rizikové faktory projektu.
This bachelor thesis focuses at the economic efficiency of a public investment project, which is evaluated by a cost-benefit analysis. The theoretical part explains the basic concepts related to the issue and describes the process of evaluating a public project used in a case study. The case study evaluates a construction project of a new lookout tower on Velká Deštná in the Orlické hory. The financial and economic analysis was performed based on the identified input values. Another element was the sensitivity analysis in order to reveal the risk factors of the project.
Description
Citation
ROČEŇ, J. Ekonomická efektivnost veřejného investičního projektu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2021.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
doc. Ing. Robert Kledus, Ph.D. - předseda, doc. Ing. Tomáš Hanák, Ph.D. - místopředseda, Ing. et Ing. Petr Trtílek - tajemník, Ing. Petr Aigel, Ph.D. - člen, Ing. Lucie Vaňková , Ph.D. - člen, doc. JUDr. Ing. Zdeněk Dufek, Ph.D. - člen, Ing. Zdeněk Tichý - člen, Ing. Karel Struhala, Ph.D. - člen, Ing. Jitka Chovancová, Ph.D., CA - člen,
Date of acceptance
2021-06-16
Defence
Závěrečnou práci obhajoval na uspokojivé úrovni vyžadované pro bc. práce. Z jeho přednesu bylo patrné, že k úkolům, které řešil, přistupoval uspokojivě. Na otázky členů komise odpověděl na uspokojivé úrovni. Rovněž na doplňkové otázky od oponenta odpověděl uspokojivě. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že student svou závěrečnou práci obhájil na uspokojivé požadované úrovni.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO